ARAK: érmek, egyéni csúcsok a szezonzáró viadalokon

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-11

Két sportági utánpótlás megmérettetéssel zárult az ARAK atlétái számára (is) a szabadtéri szezon. Nem is eredménytelenül, mindkét versenyen több egyéni csúcs mellett kiváló fehérvári helyezések és érmek születtek.

– Az utánpótlás összetett országos bajnokságán a Tatai Bulcsú, Skoumal Zalán, Ódor Balázs, Varga Botond alkotta U16-os csapat bronzérmes, U18-asoknál Trenka Ádám negyedik, Kerék Patrik ötödik helyen zárt.

A debreceni kétnapos eseményen egyéni csúcsot értek el a 14-15 évesek mezőnyében induló ARAK-osok. A hat próbában Tatai Bulcsú a 11., Skoumal Zalán 13., Ódor Balázs 15., Varga Botond 16. helyen végzett. Az egységes szereplés eredményeként a csapat bronzérmet nyert. Az idősebbek már nyolc próbában álltak rajthoz. Trenka Ádám, miután megnyerte a 100 métert, távolugrást is, az első nap végén még első helyen állt. A második nap zárásakor meg kellet elégednie a negyedik hellyel. Kerék Patrik magasugrásban nem talált legyőzőre, aminek köszönhetően az ötödik pozícióban zárta az összetett OB-t. A legfiatalabb lányok négy próbájában Koszpek Bianka a 13. lett. A legponterősebb versenyszámaiban, a gerelyhajításban negyedikként, ötösugrásban a hetedikként zárt. Schreiber Dóra elsősorban a 80 méteres síkfutásban elért 8. helyéért kapott pontoknak köszönhetően, 15.ként végzett.

Az Alba Regia Atlétikai Klub a hagyományokhoz híven ismét a legnagyobb létszámú csapattal képviseltette magát az U12-es korosztály régiós egyéni versenyén: összesen huszonöten, 10 fiú és 15 leány, fejenként két versenyszámban állhattak rajthoz. Az atlétapalánták 50 méter síkfutásban, 150 méter gátfutásban, távolugrásban, rúdugrásban, vortex hajításban illetve 1200 méter síkfutásban mérhették össze tudásukat. A székesfehérváriak erejét jól mutatja hogy valamennyi versenyszámban tudtak versenyzőt indítani, továbbá a 12 eredményhirdetésből, 11-szer állt ARAK-os a dobogó valamelyik fokán. A közel 3 órás esemény során, 4 arany, 6 ezüst és 6 bronzérmet gyűjtöttek az ARAK fiataljai, ezen kívül még sok kiváló helyezésnek és rengeteg egyéni csúcsnak örülhettek a csapattagok. A felkészülés folytatódik tovább hiszen legközelebb október 22-én Székesfehérváron versenyeznek majd a régiós egyesületek, egy nagyszabású csapatverseny keretében.

Csapattagok: Árva Zalán, Bakos Benedek, Balázsik Jázmin, Bálványos Nóra, Farkas Zalán, Grosz Zsombor, Gyovai Gergely, Hangli Botond, Hegedüs Bodza, Jakab Marcell, Képli Zsanett, Képli Zsófia, Kovács Adél, Lóth Jázmin, Molnár Zulejka, Pesztránszki Lili, Pisch Péter, Prégler Maja, Sasvári Nóra, Skoumal Emma, Szabó Niobé, Tóth Szabolcs, Tózsa-Fekete Máté, Vasi Sára, Zsédely Liza. Felkészítő edzők: Bellér-Leiner Viktória, Szabó Dániel, Skoumal Péter – tájékoztatott Tölgyesi Előd az ARAK szakosztályvezetője.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-10-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami