ARAK AKTIV: a cél a novemberi finálé

Szerző: Media24

2023-09-14

Idén is elkezdődött az Alba Regia Atlétikai Klub tehetségkutató programja, az ARAK AKTIV. Első alkalommal az István Király Általános Iskola diákjai mérhették fel teljesítményüket és próbálhatták ki magukat a különböző felmérőkön. A leggyorsabb, legruganyosabb fiatalok novemberben a városi döntőn is részt vehetnek.

Az István Király Általános Iskola diákjai rendhagyó testnevelésórával kezdhették a csütörtöki tanítási napot. Az Alba Regia Atlétikai Klub ugyanis az idei évben is folytatja a 2010-ben megalakított ARAK AKTIV programot, melyben a 3. és 6. évfolyamok közötti diákok az atletizálásra felkészítő gyakorlatokban próbálhatják ki magukat. A tornateremben most is volt 10 méteres sprint, célbadobás és súlypontemelkedést mérő gyakorlat is. Azok a diákok, akik már tavaly is részt vettek a programon, összehasonlíthatják az elért eredményeket, nyomon követhetik fejlődésüket. Az ARAK AKTIV sorozatban legjobb eredményeket elérők részt vehetnek majd a novemberi városi döntőn, de a program során kiválasztásra kerül a leggyorsabb és legruganyosabb válogatott is.

Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke a rendezvényen arról beszélt, hogy az ARAK AKTIV során 8 éves kortól elkezdik figyelni a gyerekek eredményeit. Elmondta, hogy a mostani már a második évfolyam lesz, akiknek az eredményei bekerülnek a rendszerbe, ezzel is segítve a fejlődésük monitorozását. „Tavaly 2550 gyerek szerepelt, és több mint 13000 adat állt rendelkezésünkre. Részben fittséget is mérünk, részben pedig azt, hogy az évek során hogyan fejlődik az adott gyermek.” – fogalmazott Hirt Károly elnök, aki hozzátette, hogy a gyorsaság és a robbanékonyság szinte minden atlétikai versenyszám alapja, így az elért eredmények kiemelt fontossággal bírnak.

Évek óta nagy örömmel veszünk részt az ARAK AKTIV-on, az egyesülettel nagyon jó partneri kapcsolatot ápolunk – kezdte köszöntőjét Tóthné Unyi Andrea, az István Király Általános Iskola igazgatóhelyettese, aki elmondta, nagy megtiszteltetés az iskola számára, hogy az István Királyban lehet a megnyitó rendezvény. A nap célja a testmozgás és a sportok megkedveltetése, azonban kiemelt szerepet kap a tehetséges felkutatása is. Hozzátette, az intézményben kedvelt sportág az atlétika, számos szép eredménnyel büszkélkedhetnek Diákolimpiákról, megyei és városi versenyekről.

A szervezők néhány napon belül a www.arakaktiv.hu oldalon közzétesznek egy Top25-ös listát, melyen a felmérések legjobb eredményei szerepelnek majd. Az őszi sorozat után a legjobb 12 fiú és 12 lány részt vehet majd a novemberben megrendezésre kerülő városi döntőn.

(ÖKK, fotó: Varju Zoltán Mihály)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2023-09-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This