Alba: újabb összezuhanás a hajrában, változások jöhetnek

Szerző: Mátay Balázs

2021-10-24

Ismét úgy vesztett rangadót a férfi kosárlabda NB I-ben az Alba Fehérvár, hogy a meccs derekán komoly előnye volt, ám a hajrár összezuhant és az ellenfél győzött. Ezúttal a Szolnok volt a nevető csapat: az első két játékrészt az Alba nyerte 13 ponttal (21 is volt az előnye!!!), a második kettőt a Tisza-partiak hússzal! összességében 81-88 állt a végső dudaszó pillanatában az eredményjelzőn. Pécsen és legutóbb hazai pályán a Kecskemét ellen is hasonló volt a helyzet, így a 2-5-ös győzelem-vereség mutató nem csoda, de a szezonra kitűzött célokhoz képest gyászos. Aligha lehet ezt tovább húzni: a szlovén edzőnek, Dejan Mihevcnek egyértelműen távoznia kell, és (elsősorban) a légióskontingensben is cserékre lesz szükség.

A trénerhez hasonlóan szintén szlovén Mulalicnak aligha lehet maradása, trénerével együtt mehet, könnyűnek találtatott, de az egyébként ügyes, ám a legtöbb korábbi Alba-légióst posztján meg sem közelítő Steele produktuma is vékony egy dobogóért küzdő csapatban! Laksa sem egy főnyeremény, bár most sérült, de amit eddig összességében lerakott a parkettre, az sem az volt, amiért sírnának utána a szurkolók.

A magyar kontingensből Szabó Zsolt is többet tud, amit amit eddig kitette a parkettre, mint ahogy Pongónak szintén rendkívül hullámzó a teljesítménye, A fiatalokat, Lukácsot. Omenakát és a többieket azért nem tehetjük a negatív serpenyőbe, mert még nem nekik kellene a hátukon vinniük az Albát, amit ők eddig nyújtottak, az nagyjából rendben van.

Egy biztos: aki a mesékben nem hisz, az nem fogad már el több magyarázatot, s bár nem feltétlenül mindig az a jó, ha menesztik az edzőt, itt aligha lesz más lehetőség, s a keret azonnali frissítése sem elodázható. Szezon közben nem könnyű, de kosárlabdában azért nem lehetetlen egy jó menedzser segítségével jó játékosokat igazolni. Még van bőven a szezonból, de ezt a szekeret a lejtőn most kell megállítani, később már egyre nehezebb lesz. Lélektanilag is feldobná a csapatot egy kis mozgás a kispadon. Kell a pozitív impulzus, mert ez nem mehet tovább, ez teljesen egyértelmű.

(Fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-10-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami