Alba: Lukács távozik, Zollner marad

Szerző: Mátay Balázs

2022-06-22

Alig ért véget az Alba Fehérvár bronzérmével zárult helyosztó a Kecskemét ellen, máris megindult a mozgás a csapat háza táján. Az „alap”, az edző, Matthias Zollner még egy szezont minimum marad, ami nem is csoda, hiszen mélyről hozta be a dobogóra a kék-fehéreket bő fél év alatt, s kis szerencsével a végső siker is összejöhetett volna. Az biztos, hogy a magyar mag 80 %-a együtt marad, tény azonban, hogy a tehetséges, fehérvári születésű és nevelésű, immár felnőtt válogatott Lukács Norbert távozik, nem hosszabbít szerződést az Albával. A 21 éves játékos Szolnokra írt alá 2 éves szerződést, amit a napokban be is jelentenek.

Lukács távozása azért is fájó lehet az Alba számára, mert a most befejeződött szezonban már egyértelműen a csapat erősségei közé tartozott, fiatal kora ellenére sokoldalú, jól képzett, gyors, s kiélezett szituációban is ritkán remeg meg a keze.

Mivel Norbi édesapjával, az egykori kiváló labdarúgó kapussal, Lukács Lászlóval (többek között a MÁV Előre, a Videoton, az osztrák Pitten, a Mór, pályafutása hajrájában pedig a Bakonycsernye kapuját védte, sőt, ma, 53 évesen is védné, ha nem sérült volna meg, illetve nem vállalt volna közben Németországban munkát…) gyermekkorunk óta barátok vagyunk, bő egy évtizedig sporttársak, csapattársak is voltunk, természetesen őt kérdeztem arról, mi áll fia döntése hátterében, illetve hogyan fogadta azt.

Norbi önálló, felnőtt ember, nem csak a pályán tud döntéseket hozni, hanem a saját sorsa tekintetében is. Én nem akartam és nem is tudnám őt befolyásolni, tudja mit, miért csinál. Az ő döntése ez, amit én tiszteletben tartok. Természetesen furcsa lesz ez a helyzet nekem is, nem csak neki, hiszen ő Fehérváron született, itt nőtt fel, itt lett olyan játékossá és emberré, aki most. Furcsa lesz őt az Alba ellenfeleként látni, az biztos, nem különben úgy menni Szolnokra megnézni őt, a meccseit, hogy az lesz a hazai pálya számára. – mondta Lukács László (a képen balról az ifjabb, jobbról az idősebb Lukács).

A válogatott bedobó édesapja hozzátette: nagyon szurkol a fiának, hogy a válogatottban is minél több szerepet kapjon és ott lehessen az Európa-bajnokságon. Azért pedig még inkább, hogy sikerüljön számára a szolnoki idénye, játsszon sokat, fejlődjön tovább, hogy hosszabb távú álma, egy külföldi, nívós bajnokságban való szereplés is váljon valóra. Abban pedig biztos, hogy láthatjuk még Lukács Norbertet Alba mezben kosarazni. Kérdés, hogy erre mikor kerül sor.

Lukács távozása még igen friss „élmény” és kissé váratlan az Alba szimpatizánsok számára, ám úgy hírlik, a klub elöljárói nem adják alább egy másik válogatott kosarasnál, a nemzeti csapat egyik erősségét szemelték ki, ha úgy tetszik, Lukács pótlására. Ebben a tekintetben is hamarosan bejelentés(ek) várható(ak).

Amint a magyar gerinc véglegesen kialakul, utána szerződtetnek majd légiósokat a keret megerősítésére Fehérváron. A jelenlegi „zsoldosok” közül aligha marad bárki is, úgyhogy Zollner mesternek a következő idényben sem lesz könnyű dolga, komoly építőmunkára lesz szüksége. Az azonban mindenképpen előny számára, hogy idén már a felkészüléstől ő dolgozik a kerettel, össze tudja rázni, csiszolni majd az új fiúkat a régiekkel.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-06-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami