Alba: kijutott ma a jóból – fegyelmi ügy és vereség

Szerző: Mátay Balázs

2024-02-14

Szerda délután érkezett a hír: az Arconic-Alba Fehérvár két légiósa, Roberts és Dickey „pályán kívüli sportszerűtlen magatartásukkal vétettek a klub szabályzatai és etikai normái és a hatályos MKOSZ szabályok ellen.” Ennek okán fegyelmi alá vonták őket és egyelőre nem játszhatnak. A két kulcsjátékos nélkül messze sem olyan erős az Alba, ami az esti kaposvári bajnokin be is bizonyosodott, ugyanis a felsőházba jutásért ádáz küzdelmet vívó somogyi egylet egy rendkívül szoros, kiélezett csata végén 92-89-es győzelemnek örülhetett a 2. helyről már sem előre, sem hátra elmozdulni nem tudó kék-fehér gárda ellen.

A két renitens légiós vétségéről nincsenek pontos infók, de különböző fórumokan az a hír járja, hogy a két kosaras a megengedettnél jobban elmélyült a budapesti éjszakában és nem csak üdítőt fogyasztott, mást, ami nem megengedett…

Hogy mi lesz velük, nem tudni, de mivel vészesen közeleg az alapszakasz vége, majd jön a rájátszás, napokon belül dönteni kell a sorsukról, mert – főleg Dickey esetében, aki nem csak az Alba, az egész mezőny egyik legjobb lepattanózója – nem lesz könnyű pótolni őket, főképp, hogy másfél hét múlva lejár az átigazolási határidő és nem szaladgálnak szezon közben igazán erősítést jelentő szabadügynökök.

Ami a kaposvári meccset illeti, ilyen előzmények után nehezen lehet komoly szakmázásba bonyolódni, mert Dickey-ék nélkül ebben az idényben még nem tapasztalt szűk rotációval, érdemi cserék nélkül állt fel az Alba. Ehhez képest igazán szoros meccset játszott, csak az utolsó másodpercekben dőlt el a csata.

Chambers 24, Vojvoda 22, Philmore 21 pontot szórt, ők hárman a gondok ellenére is hozták magukat, ám Barnett halovány produkciója már nem fért bele, mert a fiatalok még nem tudnak olyan szintet hozni, hogy kulcsembereket pótoljanak, három jó teljesítmény pedig csapatként ritkán elég a győzelemhez. Nem sok híja volt, de most sem volt az.

Az Alba számára most jól jön a bő két hetes szünet a válogatott program miatt, lesz lehetősége rendezni a sorokat, és szükség esetén igazolni játékosokat a valószínűleg távozó két kosaras helyett. A legközelebbi bajnoki mérkőzésre hazai pályán, március 2-án, szombaton 17.00 órakor a Paks ellen kerül sor.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-02-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami