A Vidi a Puskással, Hangya a fogtündérrel nem bírt

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-02

Nagyon gyenge első és sokkal jobb második félidő után 1-1-re végződött a Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC Fejér megyei rangadó a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 9. fordulójában. Az 57. percben Mezgrani szerzett vezetést a PAFC-nak, erre a 78. minutumban a Vidi jelenlegi első számú gólfelelőse, Kodro válaszolt. Hangya Szilveszternek volt egy külön afférja Mezgranival: az iráni támadó az első félidő utolsó perceiben szó szerint kiverte (könyökével sózott oda a félpályánál, miközben a labdáért küzdöttek) a válogatott védő egyik fogát, amit a szünetben a fél stáb a gyepen keresett (a középső képen).

Az első félidőből a kezdés utáni percek értékelhetőek, amikor egy kapufát és egy lesgólt szerzett a Puskás, amely még a játékrész későbbi szakaszában is eltalálta egyszer kívülről a jobb oldali lécet, de ennyi, nem több. A Vidi gyakorlatilag a kapu felé sem nézett…

A második 45 (+4) percben aztán már sokkal több minden történt. Először egy újabb kapufát érintő hazai fejes, amelyet az 57. percben egy remek, gyors kontra végén a hazai vezető találat követett: Kiss Tamás szaladt el a jobb oldalon, centerezését Mezgrani váltotta gólra szép technikai kivitelezéssel.

Ez után jött rá a MOL Fehérvár kispadján Michael Boris, hogy lassan el kellene felejtenie az ötvédős szisztémát, s a hajrához érve behozta a Nego, Zivzivadze, Bamgboye hármast. Láss csodát! Egyből fel tudott pörögni a piros-kék csapat: a 78. minutumban egy bal oldali Dárdai-szöglet után Kodro volt a legjobb helyen és idénybeli 5. bajnoki góljával kiegyenlített.

A hajrában mindkét csapat próbált a győzelemre menni, ehhez a hazaiak álltak kicsit közelebb, de az eredmény már nem változott. Ezzel a PAFC maradt az 5., a Vidi a 7. helyen a tabellán. A felcsúti alakulat a következő körben, október 9-én, vasárnap este Pakson játszik rangadót, a MOL Fehérvár pedig előbb pénteken (oktöber 7., 18.00) az éppen előtte álló Zalaegerszeget fogadja, majd hétfőn (október 11., 19.00) pótolja az Újpest ellen korábban elhalasztott meccsét.

Három nap alatt két hazai meccs, amelyek sikeres abszolválásával jelentősen növelné a Vidi esélyeit arra, hogy utolérje az élmezőnyt, s akár a dobogóra is felérhet. Ehhez azonban sokkal jobb, pontosabb és gólerősebb játékra, az eddig látottaknál jelentősen magasabb koncentrációra és küzdőképességre lesz szükség. Boris edzőtől pedig sokkal jobb, kevésbé kiismerhető taktikára, a semmire sem jó ötvédős rendszer feladására (hazai szinten vajon ki ellen lehet indokolt öt védővel felállni a Fradin kívül???), a támadójáték erőteljesebb támogatására és sokkal taktikusabb meccselésre.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-10-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami