A szünet után a KTE ellen folytatja a Vidi

Szerző: Mátay Balázs

2023-11-23

Gyenge kezdés után alaposan összekapta magát a labdarúgó NB I-ben a Fehérvár FC, amely a legutóbbi körben a bajnok és jelenleg is listavezető Ferencváros vendégeként tudott győzni 1-0-ra. Összességében is az elmúlt hét találkozóján csak egyszer kapott ki, ellenben ötször besöpörte a 3 pontot, így ki lehet jelenteni, hogy az elő osztály legjobb formában és leginkább lendületben lévő alakulata a Vidi! Ezek után elméletileg egyértelműen esélyese a Kecskemét elleni összecsapásnak, amelyre vasárnap este 19.30-kor kerül sor a Sóstón.

Az, hogy az elmélet mennyiben lehet gyakorlati, meglehetősen kérdéses, merthogy éppen a Fradi-verés után jött, a lehető legrosszabbkor a válogatott utolsó két Eb-selejtezője és a vele járó két hét szünet. Nehéz megmondani, mennyire törte meg a piros-kékek lendületét a kihagyás, s azt is, mennyire tett jót ez az egyébként újra lendületbe jönni látszó, a Vidi mögött jelenleg egyetlen ponttal lemaradó KTE-nek?

A válaszokat csak vasárnap este kapjuk meg, mindenesetre azt ékesen bizonyította a fehérvári egylet, hogy sokak állításával szemben aza tényállás, amit magam is hangoztatok hónapok óta, hogy a piros-kékek kerete nem kiesés ellen harcoló erősségű, sokkal inkább 3.-5. helyekre van kalibrálva, azaz, a jelenlegi 4. pozíció nem véletlen. Ma volt szerencsém beszélgetni (a teljes interjú majd a Vörösmarty Rádióban lesz hallható és az FMC.hu-n olvasható napokon belül) a Vidinél 41 éve, a megye focijában csaknem 60 éve edzőként és más szakmai posztokon is szereplő ikonnal, Németh Jánossal, aki kérdés nélkül is pontosan azt mondta: ez a Vidi a 3.-4. helyre jó, megfelelő szakmai irányítással.

Akár így, akár úgy, az egészen bizonyos, hogy a Kecskemét nem adja meg könnyen magát, rendkívül kellemetlen stílusával sok bosszúságot okoz a mindenkori ellenfelének, ez pedig egy jó, küzdelmes, szoros mérkőzést ígér.

Fiolán és Hangyán kívül komoly sérültjei – jelen állás szerint – nincsenek a Vidinek, ám az nagy kérdés, hogy a válogatottakban érdekelt Kalmár, Flores és Serafimov milyen állapotban, mennyire fáradtan tért vissza a csapathoz.

Kulcsfontosságú lehet ez a találkozó, mert a Vidi vezetésével a 4. és a 9. helyezettek között mindössze kettő pont a különbség, azaz ha pontokat veszít a Grzelak-gárda, egyből lecsúszhat a 9. helyig, ellenben egy újabb győzelemmel elkezdhet kiépíteni egy kis előnyt a 4. helyen. A szurkolóknak ezért is nagy szerepük lesz, hogy bár kemény hideget jósolnak vasárnapra, főleg estére, hangos biztatással hozzásegítség kedvenceiket az újabb 3 pont megszerzéséhez.

 

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-11-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami