A Honvédból több játékost is igazolna a Vidi

Szerző: Mátay Balázs

2023-06-01

Véget ért a rémálomidény a MOL Fehérvár FC számára, így a korábbi háromszoros bajnok és kétszeres kupagyőztes klub menedzsmentjének villámgyorsan rendet kell rakniuk a keretben, hogy a még mindig rendkívül csalódott szurkolók érezzék azt, hogy jövőre ismét a dobogóért harcolhatnak kedvenceik, nem pedig a kiesésért. Ennek szellemében gyorsan és hatékonyan igazolnia kellene a Vidinek, hogy a távozókat pótolva a szakmai stábnak legyen ideje az új NB I-es szezon rajtjáig ütőképes csapatot kovácsolni. Konkrét átigazolásokat még nem jelentett be a piros-kék alakulat, de egyre erősebben terjed néhány név, akik a Sóstón köthetnek ki.

Először is a már bejelentett négy távozó (Alef, Bumba, Makarenko és Nego) után Pokorny lehet a következő, aki búcsút mond a csapatnak, ami annak fényében nem túl meglepő, hogy eleve kölcsönbe érkezett tavaly nyáron. A további távozók az érkezők függvényében alakulnak majd várhatóan, ezért is sürgeti az idő az illetékeseket, nehogy újra elkövessék azt a hibát, amit az előző idényben, hogy eladtak, elküldtek egy komplett csapatra és kispadra elegendő mennyiségű játékost, miközben nem tudtak érdemben a helyükre igazolni, sem számban sem pedig – főleg – minőségben.

A szurkolók haragja okán igyekeznek a helyükhöz makacsul ragaszkodó elöljárók a korábbinál több magyar játékost, válogatottakat és főleg fiatal tehetségeket szerződtetni. Ezért a hírek szerint elsődlegesen az éppen a Vidi mögött kieső Bp. Honvéd lenne az elsődleges vadászterep, ugyanis a már télen csábított, de végül Kispesten maradó válogatott kapus, Szappanos leigazolása újra téma Fehérváron, mint ahogy további – jelenlegi – klubtársai, Eördögh András, Kerezsi Zalán és Kocsis Dominik leigazolása. Utóbbi három fiatal a jövő embere, de már letették névjegyüket az NB I-ben is, Kerezsi és Kocsis kifejezetten fontos kulcsemberévé vált a Honvédnak a bajnokság tavaszi szakaszában. Mindhárman a támadószekciót erősítik, Eördögh és Kerezsi a bal, Kocsis a jobb szélén. Mindannyian az U21-es válogatott tagjai, a jövő emberei.

Hogy végül mindannyian a Vidiben kötnek-e ki, nem tudni, de ügyükben is napokon belül döntés várható. Hárman összesen pont 500 ezer eurót érnek a mértékadó Transfermarkt szerint. Ennyit biztosan áldozna is értük a Vidi, ugyanakkor szinte biztos, hogy a Honvéd vezetői ennél többet kérnek értük…

A kispesti kontingens mellett arról is szó van, hogy a klublegenda Nikolics Nemanja is visszatérne egy levezető szezonra, hogy inspirálja a fiatalokat, megmutassa, milyen a klub iránti szeretet, s persze még szerezzen néhány gólt is, mert klubrekorderként még 35 felé közeledve is van benne találat, nem véletlenül csábítja a BL-induló szerbiai Topolya… Külföldi spílerek ugyancsak képben vannak, több menedzser által, vannak köztük rutinos, 30 körüliek és felettiek, valamint fiatalabbak is, akik jórészt hazájuk válogatottjai vagy utánpótlás válogatottjai.

Érdemes figyelni a bejelentéseket a következő napokban, hetekben, amelyekről mi is azonnal beszámolunk majd.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-06-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami