A házigazda elleni sikerrel él a remény a feljutásra

Szerző: Mátay Balázs

2024-05-03

A románoktól elszenvedett abszolút váratlan és balszerencsés vereséget követően pénteken a negyedik körben a házigazda olaszok ellen lépett jégre a magyar válogatott a divízió 1/A-s világbajnokságon. A mieink végül remek kapusteljesítménnyel megalapozva hosszabbításban 3-2-re verték egyik fő riválisukat, így megőrizték feljutási esélyeiket az elitbe.

A találkozó jelentős részében a bolzanói közönség – és időnként a játékvezetők – által támogatott kékek voltak fölényben, ám Bálizs parádézott a kapuban, pedig emberelőny után emberelőnyt kaptak az olaszok, szinte folyamatosan. A negyediket már értékesítették, ám előtte Sofron szerzett szép góllal nekünk vezetést.

A hajrában is jött egy gólváltás, a magyar találat egy parádés lövés után született meg, a fehérvári Mihály Ákos bombázott a kapuba! A hazaiak erre is válaszoltak Daniel révén. A hosszabbításban már bárki betalálhatott volna a három a három elleni rohanásban, ez szerencsére a mieinknek sikerült: a Volános duó, Hári és Stipsicz előkésztését követően Varga Balázs vitte be a győztes találatot.

Jön a minden eldöntő szombati meccsnap. Amennyiben legyőzzük a már biztosan feljutó szlovén csapatot, akkor mi megyünk velük fel az A-csoportba, ha nullázva kikapunk, akkor csak a szerencse segíthet, úgy, hogy a román (inkább székelyföldi) válogatott nem veri meg a kieséstől fenyegetett Japánt (nem elképzelhetetlen), miként a házigazda olaszok sem győzik le a sereghajtó, kizárólag győzelemmel bennmaradó Dél-Koreát, vagy csak hosszabbításban. Ez sem lehetetlen, de azért valószínűbb, hogy a 19.30-kor kezdődő magyar-szlovén lesz a perdöntő a feljutás kérdésében.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-05-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami