A franciák túljutottak Marokkón, jöhet a Messiék elleni döntő

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-14

Remek mérkőzésen a rutinosabb, helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Franciaország Theo Hernandez és Kolo Muani találataival legyőzte a „vb-csodát”, Marokkót, de ha bárki azt hiszi, hogy simán, félgőzzel, akkor hatalmasat téved! Marokkó hátrányban megmutatta, hogy támadni is tud, nemcsak bekkelni. Kapufát lőtt, s fél tucat ziccert hagyott ki, miközben a franciák három kapuralövésből tudtak kétszer betalálni… A papírforma mindenesetre összejött, így vasárnap 16.00 órakor Franciaország és Argentína küzd meg a vb-trófeáért.

A meccs elején, már az 5. percben megszerezte a vezetést első gyors kontrája után Franciaország, ami után sokan azt gondolták, unalmasra vált a mérkőzés, mert a franciák óvatosabban fociznak tovább, Marokkó pedig eddig szinte csak védekezett ezen a világbajnokságon, így nem tud mit kezdeni hátrányban. Naná, hogy nem így történt!

Regregui szövetségi kapitány legénysége váltott és támadott. Nem is rosszul. El-Jamik ollózva lőtt kapufát, amihez Lloris is beleért, de közben Giroud és Mbappé is elszórakozott egy-egy ziccert. De nem hátrált meg a szinte komplett kezdő védelmét és összesen hat kulcsjátékosát sérülés miatt nélkülöző afrikai gárda. Újabb helyzeteket dolgozott ki, ám ezúttal Fortuna már nem volt vele, mint korábban szinte mindig.

Amikor pedig már nagyon kijárt volna neki az egyenlítés, az éppencsak beállt Muani a kapuba pofozta Mbappé labdáját. Mindez a 81. percben történt, s innen már csoda kellett volna, hogy ne a gallok nyerjenek. Nyertek is, de azért még a legvégén is volt két nagy ziccere Marokkónak, amely szépen „halt meg”, megmutatta, hogy mekkora tartás van benne, s még tartalékosan is nyomást tud gyakorolni a vb-címvédőre.

Szombaton jön egy érdekesnek tűnő bronzmeccs Horvátország és Marokkó között. Két meglepetésgárda csap össze, s akármelyik is nyer, őszintén és nagyon fog örülni az éremnek. A vasárnapi fináléban már lesz egy nagyon csalódott gárda, mert Franciaország címvédőként nyilvánvalóan nyerni akar, s véghez vinni azt, ami már nagyon régen senkinek sem sikerült: duplázni, címet védeni, Argentína pedig eleve úgy ment neki a vb-nek, hogy a 90-es és a 2014-es ezüst után – 1986-ot követően először – aranyat szeretne nyerni, egyben megadni hétszeres aranylabdásának, Lionel Messinek azt az egy címet, azt a trófeát, ami még hiányzik neki.

Már csak ez a két meccs van hátra ebből a tornából, élvezzük ki ezeket, mert utána újabb 4 évet kell várni arra, hogy vb-meccseken izguljunk.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami