A Fradi nyerte a rangadót

Szerző: Mátay Balázs

2021-09-22

Ryan Mmaee 83. percben szerzet szöglet utáni fejesével 1-0-ra nyert a címvédő Ferencváros a nagy rivális, a Covid fertőzések, betegségek és sérülések miatt 13 játékosát nélkülöző, rendkívül tartalékos MOL Fehérvár otthonában, így hat meccs után már nincs veretlen csapat a labdarúgó NB I-ben. A Vidi egyébként nem játszott rosszul, az egy pontra rászolgált volna temérdek hiányzója ellenére is, ám az idén újra sorozatban jelentkező pontrúgások, beívelések utáni dekoncentráció, rossz helyezkedés megbosszulta magát: Mmaee úgy fejelt a fehérvári kapuba, hogy semmi mást nem csinált, csak lépett a labda felé, felugrott és bólintott – ahogy edzésen már 7-8 évesen tanítják a gyerekeknek, támadta a labdát -, miközben az egyébként kiválóan fejelő Stopira, Rus és Fiola is álló helyzetből emelkedve pár centit csodálkozva figyelte, hogy csapatuk kapujába kerül a játékszer…

Ahhoz képest, hogy 1-2 nappal a találkozó előtt még az is felmerült, hogy a Vidi rengeteg hiányzója okán újra el kell halasztani a mérkőzést, végül nemcsak, hogy nem maradt el a találkozó, de a második félidő egészen kiválóra sikeredett. A hazai alakulat a korábbinál jóval többet támadott, voltak is helyzetei, miközben a Fradi remekül kontrázott, a megszerzett labdák után gyorsan ment át támadásba, s kétszer is komoly ziccert alakított ki Kovács kapuja előtt. A Vidi hálóőre Uzuni közeli lövésénél mutatott be komoly bravúrt, a másik oldalon pedig Dibusz védett hatalmasat Dárdai löketénél.

A MOL Fehérvár most sajnálhatja a Zalaegerszegen, Gyirmóton és Mezőkövesden hagyott 2-2 pontot, mert azon túl, hogy oda a veretlensége, komoly lépéshátrányba került a Kisvárda és a Ferencváros mögött. Szombaton jön a Puskás Akadémia elleni újabb rangadó, még mindig nagyon foghíjas csapattal, s nem kicsi győzelmi kényszerben. Nyilatkozzon akármit Szabics Imre és a szintén ugyanazt a kottát fújó játékosok, ez az elpocsékolt 6 pont simán hozható lett volna, ha méltóztattak volna a piros-kékben futballozó urak rendesen figyelni a vezetés megszerzése után!

Ez a 6 pont (de hozzátehetünk még egyet a mai meccs okán is) nagyon fog hiányozni a végelszámoláskor. Hetek óta azt halljuk Szabicstól „Elégedett vagyok a csapatommal, majd jönnek szépen a győzelmek is”. Nyilván, majd egyszer. Én pedig addig beiratkozom egy intenzív „mesetanfolyamra”, hogy ezeket a folyamatos mellébeszéléseket, tereléseket el is tudjam hinni.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2021-09-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami