A DKKA kosaras hölgyeit fogadta a polgármester

Szerző: Mátay Balázs

2024-07-05

Két évtized után ősztől újra lesz csapata Székesfehérvárnak a női kosárlabdázás legfelsőbb bajnoki osztályában, az NB I/A-ban. A bravúrt az Amatőr Nemzeti Bajnokság ezüstérmével harcolta ki a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese. A DKKA-s lányokat pénteken a Városházán fogadta és köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Május 24-én a soproni Sportdarázs-SMAFC elleni fináléval zárult a bajnoki idény, melynek során remekül szerepelt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női csapata, és ezzel kivívta azt a lehetőséget, hogy az első osztályban, a legjobbak között indulhasson a következő bajnoki szezonban. Óriási dolognak számít, hogy a nagyon erős kosárlabdamezőnyben, húsz év kihagyás után immár egy fehérvári hölgycsapat is ott lesz majd, ami az utánpótlás-nevelés szempontjából is komoly sikernek számít.

Székesfehérvár hagyományainak megfelelően, a kiemelkedően teljesített csapatot a Városházán köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester, és gratulációját fejezte ki a város egész közössége nevében. Mint mondta, a DKKA együttese és a mögötte álló szakmai stáb közös sikere sporttörténeti eredmény.

Matus Gábor, a DKKA ügyvezetője hangsúlyozta, a családias csapatszellem, a kohézió az év elejétől fokozatosan formálódott, az összetartás a pályán és azon kívül is tetten érhető volt, ami végül meghozta a várt előrelépést. Matus Gábor hozzátette, sportvezetőként a mostani sikert ugyanúgy élte meg, mint a korábban játékosként „elkövetett” győzelmeket.

Az ügyvezető elárulta, hogy keretük szépen formálódik, még egy külföldi játékos igazolása biztos, de 1-2 magyar kosaras hölgy is érkezhet a felkészülés kezdetéig. Olyan kerettel szeretnének nekivágni a bajnokságnak, amely a top csapatok ellen sem vall majd szégyent, a többi rivális ellen pedig esélyes a győzelemre. A nyári szünetet követően augusztus 12-én kezdődik a lányok felkészülése, majd szeptember végén indul a bajnokság.

A DKKA-s lányok a Díszterem után a Szent Korona és a koronázási ékszerek hiteles másolatát, valamint a polgármesteri irodát is megnézték dr. Cser-Palkovics András vezetésével.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-07-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This