A Barca Madridban verte a Realt a Király-kupában

Szerző: Mátay Balázs

2023-03-02

Kisebb meglepetésre a kulcsjátékosai sorát nélkülözni kénytelen FC Barcelona 1-0-ra nyert idegeben a Real Madrid ellen a Spanyol Király-kupa elődöntőjének első összecsapásán, így előnyösebb helyzetből várhatja a két csapat április 5-én esedékes visszavágóját.

A Katalán gárda a manchesteri EL-vereség és az almeríai bajnoki kudarc után összekapta magát, s Dembélé, Lewandowski, Pedri és Fati (ő a hajrában kisebb sérülése ellenére pályára lépett) hiánya dacára nyerni tudott – a Szuperkupa-finálé (3-1) után idén már másodszor – a nagy rivális ellen.

Az első félidő első felében a hazaiak játszottak fölényben, de gólt nem tudtak szerezni, miközben a Barca első kísérletéből igen, igaz, ehhez kellett a fél Real-védelem határozatlansága (Courtoisról kipattant Kessié nem túl acélos próbálkozása, éppen csapattársára, Militaóra, akiről úgy jutott a kapuba, hogy Nacho még beleért, de nem tudta elrúgni a labdát…)

A katalán vezetés után megváltozott a játék képe is, feljavultak Xavi legényei, a Real elszürkült, így kapura lövés nélkül zárt 45 percnyi játék után saját közönsége előtt a BL-címvédő, nem volt érdemtelen a Barcelona vezetése, végül pedig a győzelme sem, mert bár a folytatásban összekapta magát a királyi gárda, nem játszott jól, így 0-1-ről kell megpróbálnia a továbbjutást bő egy hónap múlva. Nem lehetetlen küldetés, de nem lesz könnyű, főleg a már vélhetően komplett Barcelona otthonában.

A gránátvörös-kékek a két rosszul sikerült 1-1 gólos vereség után újra a győzelmek útjára lépett, s mivel a bajnokságban a legutóbbi váratlan almeríai veresége (0-1) ellenére is még 7 ponttal vezet a Real előtt, a szezon harmadik harmadához érve – kivéve a nemzetközi porondot – igen jól áll mindkét fronton. Persze a 7 pontos előnyt is le lehet adni 15 forduló alatt, főképp, hogy a barcelonai bajnoki el Clásico is jön közben március 19-én, amit ha meg tud nyerni a Real, máris szoros lehet a hajrá, s a kupa sincs lefutva. Mindazonáltal a „gyeplő” a Barcelona kezében van, rajta múlik, hogy él vele.

(Fotó: FC Barcelona)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami