Indulnak a nyári programok

Szerző: garanddesign

2021-06-10

A hosszú, programok nélkül töltött időszak után újra élvezhetjük a személyes találkozás élményét, ismét részt vehetünk közösségi eseményeken. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) több rendezvényre is várja a fehérváriakat: Folkjuniálist, kertmozit és Borsókóstolót rendeznek a Szárazréten, emellett az intézmény több tábort is szervez a nyáron gyerekeknek és felnőtteknek is. A szárazréti programok részleteiről ma tartott tájékoztatót a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban Botos Rita, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Juhász Zsófia, az SZKKK igazgatója és Szöllősi Istvánné, a Borsókóstoló ötletgazdája.

A közösségek érdekében, a közösségekkel az összefogás reményében és tiszteletében szeretnénk a kulturális élet eseményeit, rendezvényeit megvalósítani, hangsúlyozta a közelgő nyári programokról szóló sajtótájékoztatón Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ igazgatója. A programok ismertetését a Folkjuniálissal kezdte, amelyet az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolával (ARAMI) közösen rendeznek meg június 19-én, szombaton 9 órától a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán és kertjében. A szót itt a művészeti iskola vezetője, Botos Rita vette át, aki elmondta, az eseményen rendezi meg hagyományos évzáró gálaműsorát az ARAMI: az iskola csoportjai – a Guba, a Dödölle, a Derce, a Kókonya, a Keszőce, a Pulutyka és a Junior csoport – két előadást is tartanak 10 és 11.30 órakor, a Galiba zenekar kíséretével. Az előadásokra ingyenes regisztrációs jegyet a www.fehervariprogram.hu honlapon lehet igényelni, korlátozott darabszámban.

Egy juniálishoz természetesen hozzátartoznak a szórakoztató programok is: az intézmény kertjében népi gyermekjátszó lesz Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, ahová a legkisebbeket várják népi játékokra, közös mondókázásra. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat is szerveznek, ahol Pintérné Palkovics Gabriella vezetésével ördöglakatot, levendulacsokrot és buzogányt lehet készíteni, emellett a cserépfestést is ki lehet próbálni. Az eseményre látogató családok sok fajátékot és óriás társasjátékot is találnak a kertben, 12.30 órától pedig a Fejér Megyei Népzenei Műhely gyermekjátszó táncházában perdülhetnek táncra Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza. Aki megszomjazik vagy megéhezik a sok mozgásban, büfét is talál a gasztroudvarban.

A 20 óráig tartó programokat 20.30-tól ingyenes kertmozi követi, és a szervezők a filmválasztást a közönségre bízzák: a Barátság mozi közösségi oldalán szavazhatnak arról, hogy melyik filmet tűzze műsorára a szezonnyitó kertmozi.

A nyári események sora június 26-án, szombaton a Borsókostolóval folytatódik. Első alkalommal hat évvel ezelőtt hívták közös főzésre a zöldborsó „híveit” a szervezők a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar kertjébe, az ötletgazda Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. 2015-ben még csak néhány család főzött együtt, de a jó hangulatú, családias rendezvény híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek. A tavaly elmaradt rendezvény után idén újra várják a főzőket a megszokott helyszínen június 26-án, szombaton 10 órától. A Borsókóstolón hagyományosan bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, lényeg, hogy az étel a helyszínen készüljön. A programra már lehet jelentkezni az ötletgazdánál, Szöllősi Istvánnénál a +3620/321-8998-as telefonszámon vagy a selyembokor@gmail.com e-mail címen. A jelentkezési határidő: 2021. június 23. A Borsókóstoló a főzőcsapatok mellett kellemes kikapcsolódást nyújt minden más érdeklődőnek is, hiszen a hangulatos kertben játszótér és egyéb gyerekprogramok várják a kisebbeket, a felnőtteknek 13 órától Unyi József muzsikál, 14 órától pedig a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János énekel örökzöld slágereket, operettrészleteket.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az érvényben levő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, 18. életévét be nem töltött személy látogathatja!

Folkjuniális – 2021. június 19., szombat 9.00–20.00

Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
A színpadon:
10.00 és 11.30 Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjainak bemutatója, fellép a Guba, a Dödölle, a Derce, a Kókonya, a Keszőce, a Pulutyka és a Junior csoport, kísér a Galiba zenekar
20.30 Kertmozi – a belépés ingyenes, a vetített filmről közönségszavazás dönt a Barátság mozi közösségi oldalánA kertben:
Népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével. Kézműves foglalkozások Pintérné Palkovics Gabriella vezetésével: ördöglakat, levendulacsokor és buzogány készítése, cserépfestés. Óriás társasjáték. Fajátékok

12.30 A Fejér Megyei Népzenei Műhely gyermekjátszó táncháza Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza

Borsókóstoló – 2021. június 26., szombat 10.00–16.00
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

10.00 A főzőverseny kezdete
10.00–13.00 Unyi József muzsikál
14.00–14.45 Örökzöld slágerek – Váradi Eszter Sára és Keller János műsora
Egész nap: fajátékok, játszótér és kézműves foglalkoztatók a kertben, borsófagyi-kóstoló

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-06-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Magyar költészet napi programok

Magyar költészet napi programok

Versfelismerő játékkal, könyvbemutatóval, irodalmi műsorral és vetélkedővel, kiállításmegnyitóval, filmvetítéssel...

Retro hangulat Felsővárosban

Retro hangulat Felsővárosban

Retro piknikre hívja az érdeklődőket az SZKKK a Felsővárosi Közösségi Házba 2024. április 20-án, szombaton 15 és 19...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami