Indulnak a nyári programok

Szerző: user

2021-06-10

A hosszú, programok nélkül töltött időszak után újra élvezhetjük a személyes találkozás élményét, ismét részt vehetünk közösségi eseményeken. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) több rendezvényre is várja a fehérváriakat: Folkjuniálist, kertmozit és Borsókóstolót rendeznek a Szárazréten, emellett az intézmény több tábort is szervez a nyáron gyerekeknek és felnőtteknek is. A szárazréti programok részleteiről ma tartott tájékoztatót a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban Botos Rita, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Juhász Zsófia, az SZKKK igazgatója és Szöllősi Istvánné, a Borsókóstoló ötletgazdája.

A közösségek érdekében, a közösségekkel az összefogás reményében és tiszteletében szeretnénk a kulturális élet eseményeit, rendezvényeit megvalósítani, hangsúlyozta a közelgő nyári programokról szóló sajtótájékoztatón Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ igazgatója. A programok ismertetését a Folkjuniálissal kezdte, amelyet az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolával (ARAMI) közösen rendeznek meg június 19-én, szombaton 9 órától a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán és kertjében. A szót itt a művészeti iskola vezetője, Botos Rita vette át, aki elmondta, az eseményen rendezi meg hagyományos évzáró gálaműsorát az ARAMI: az iskola csoportjai – a Guba, a Dödölle, a Derce, a Kókonya, a Keszőce, a Pulutyka és a Junior csoport – két előadást is tartanak 10 és 11.30 órakor, a Galiba zenekar kíséretével. Az előadásokra ingyenes regisztrációs jegyet a www.fehervariprogram.hu honlapon lehet igényelni, korlátozott darabszámban.

Egy juniálishoz természetesen hozzátartoznak a szórakoztató programok is: az intézmény kertjében népi gyermekjátszó lesz Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, ahová a legkisebbeket várják népi játékokra, közös mondókázásra. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat is szerveznek, ahol Pintérné Palkovics Gabriella vezetésével ördöglakatot, levendulacsokrot és buzogányt lehet készíteni, emellett a cserépfestést is ki lehet próbálni. Az eseményre látogató családok sok fajátékot és óriás társasjátékot is találnak a kertben, 12.30 órától pedig a Fejér Megyei Népzenei Műhely gyermekjátszó táncházában perdülhetnek táncra Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza. Aki megszomjazik vagy megéhezik a sok mozgásban, büfét is talál a gasztroudvarban.

A 20 óráig tartó programokat 20.30-tól ingyenes kertmozi követi, és a szervezők a filmválasztást a közönségre bízzák: a Barátság mozi közösségi oldalán szavazhatnak arról, hogy melyik filmet tűzze műsorára a szezonnyitó kertmozi.

A nyári események sora június 26-án, szombaton a Borsókostolóval folytatódik. Első alkalommal hat évvel ezelőtt hívták közös főzésre a zöldborsó „híveit” a szervezők a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar kertjébe, az ötletgazda Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. 2015-ben még csak néhány család főzött együtt, de a jó hangulatú, családias rendezvény híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek. A tavaly elmaradt rendezvény után idén újra várják a főzőket a megszokott helyszínen június 26-án, szombaton 10 órától. A Borsókóstolón hagyományosan bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, lényeg, hogy az étel a helyszínen készüljön. A programra már lehet jelentkezni az ötletgazdánál, Szöllősi Istvánnénál a +3620/321-8998-as telefonszámon vagy a selyembokor@gmail.com e-mail címen. A jelentkezési határidő: 2021. június 23. A Borsókóstoló a főzőcsapatok mellett kellemes kikapcsolódást nyújt minden más érdeklődőnek is, hiszen a hangulatos kertben játszótér és egyéb gyerekprogramok várják a kisebbeket, a felnőtteknek 13 órától Unyi József muzsikál, 14 órától pedig a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János énekel örökzöld slágereket, operettrészleteket.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az érvényben levő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, 18. életévét be nem töltött személy látogathatja!

Folkjuniális – 2021. június 19., szombat 9.00–20.00

Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
A színpadon:
10.00 és 11.30 Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjainak bemutatója, fellép a Guba, a Dödölle, a Derce, a Kókonya, a Keszőce, a Pulutyka és a Junior csoport, kísér a Galiba zenekar
20.30 Kertmozi – a belépés ingyenes, a vetített filmről közönségszavazás dönt a Barátság mozi közösségi oldalánA kertben:
Népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével. Kézműves foglalkozások Pintérné Palkovics Gabriella vezetésével: ördöglakat, levendulacsokor és buzogány készítése, cserépfestés. Óriás társasjáték. Fajátékok

12.30 A Fejér Megyei Népzenei Műhely gyermekjátszó táncháza Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza

Borsókóstoló – 2021. június 26., szombat 10.00–16.00
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

10.00 A főzőverseny kezdete
10.00–13.00 Unyi József muzsikál
14.00–14.45 Örökzöld slágerek – Váradi Eszter Sára és Keller János műsora
Egész nap: fajátékok, játszótér és kézműves foglalkoztatók a kertben, borsófagyi-kóstoló

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Written by user

2021-06-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami