„Az igazat mondd, ne csak a valódit” – Eperjes Károly estje

Szerző: Media24

2022-09-17

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész pódiumestjére hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, melyen közreműködik Négyessy Katalin gordonkaművész. „Az igazat mondd, ne csak a valódit” című irodalmi összeállítást szeptember 30-án, pénteken 19 órakor a Fürdő sor 3. szám alatti épületben láthatják a nézők.

Eperjes Károly estjét évtizedek óta élvezheti a közönség az országban és a határokon túl is. Közel százötven verset gyűjtött össze az évek alatt. Hogy ezekből mennyit mond el egy esten, az mindig függ a közönségtől, az ő igényeiktől, de a műsor hármas szerkezetén sosem változtat. A művésztől megszokott, lebilincselő hitelesség, mély lelki és szellemi kapcsolódás irodalmunk legkiemelkedőbb alkotóinak korszakos alkotásaihoz, katartikus élményt nyújt a hallgatóságnak.

Az összeállítás a XX. századi istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más szerzőktől egy rendhagyó irodalmi műsor, melynek formája erősen táplálkozik Latinovits Zoltán Balassi-estjének szerkezetéből és Mensáros László A XX. század című legendás műsorából, amelyek hasonló céllal kerültek a közönség elé.

A két éve indult Déryné Program színházi produkciók országos utaztatását végzi – ennek keretében érkezik „Az igazat mondd, ne csak a valódit” című irodalmi összeállítás Székesfehérvárra. A program támogatásának köszönhetően az előadásra jelképes áron, 200 forintért vásárolhatnak belépőt az érdeklődők a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében hétfőtől péntekig 8–20 óráig és előadás előtt a helyszínen.

(Fotó: Pesti Magyar Színház, Juhász Éva)Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Written by Media24

2022-09-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Kikapott Bolzanóban a Volán

Kikapott Bolzanóban a Volán

Három győzelem (Bozen, Klagenfurt, Ljubljana) után kapott ki ismét az osztrák nemzetközi jégkorong ligában (ICEHL) a...

Szegeden is botlott az Alba

Szegeden is botlott az Alba

A ZTE-től elszenvedett meglepő hazai vereséget követően ma este az idén tudása alatt, gyengén szereplő Naturtex-SZTE...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami