Megrúgta a buszt, mehet a bíróságra

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra 2021. június 11-én kora reggel egy férfi bejelentést tett arról, hogy az általa vezetett, Kulcs és Dunaújváros közötti útvonalon közlekedő csuklós autóbusz ajtajának szélvédőjét Rácalmáson, a Petőfi Sándor utcában lévő buszmegálló előtt egy számára ismeretlen utas betörte. Elmondta, hogy a jármű külső tükrében és a belső kameráján látta, amint egy férfi leszállását követően a nyitott állapotú ajtót talppal nagy erővel megrúgta, majd ezt követően nagy puffanást hallott. A buszt azonnal leállította, leszállt, és a jármű hátuljához sietett, de addigra az elkövető a helyszínről eltávozott.

A bejelentést követően a dunaújvárosi egyenruhások haladéktalanul a helyszínre mentek, és adatgyűjtésbe kezdtek. Az elkövető felkutatására tett intézkedésük egy órán belül eredményre vezetett, a 33 éves dunaújvárosi férfit kézre kerítették, és a rendőrségre előállították.

A férfit a nyomozók rongálás és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy a leghátsó ajtónál szerette volna elhagyni a buszt, azonban leszállási szándékát hiába jelezte, a jelzőgomb nem működött. Emiatt eggyel előrébb kellett mennie, ahol éppen kinyílt az ajtó, leszállt egy utas, majd ő is lelépett. Ebben a pillanatban azonban a kétszárnyú ajtó már csukódott is vissza, és a kezével ellentartva tudta csak elhagyni a járművet, ezért az ajtóba rúgott.

A rendőrség az ügy vizsgálatát a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek továbbította.

(FMRFK)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-12-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami