Kerékpárral is járőröznek a rendőrök a Velencei-tónál

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Velencei-tó körül élők és nyaralók biztonságának, gondtalan kikapcsolódásának biztosítása érdekében a turisztikai idényben nemcsak gyalogos és gépkocsizó, hanem kerékpáros járőrszolgálatot is ellátnak.

A kétkerekűn járőrözők a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, megakadályozása érdekében visszatérően ellenőrzik a turisták által frekventált területeket. A rendőrök a balesetek megelőzése céljából – az iratok és az ittasság ellenőrzése mellett – a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályairól tájékoztatják a bicikliseket.

Fontos, hogy kerékpárral történő elindulás előtt mindig nézzék át járműveiket, és ellenőrizzék annak rendeltetésszerű működését! Lehetőség szerint kerékpárúton, vagy a kerékpársávon közlekedjenek! A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva keljenek át, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről! Az elsőbbségi szabályokat mindig tartsák be, és győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megkapták! Tartsanak megfelelő oldaltávolságot más járművektől! Éjszaka, korlátozott látási viszonyok között és lakott területen kívül fényvisszaverő mellény vagy ruházat viselése kötelező! Testi épségük megóvása érdekében ajánlott a kerékpáros bukósisak, a térd- és könyökvédő használata!

Balesetmentes közlekedést kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

(FMRFK)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. augusztus
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2022-07-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

A kis Ármin nagy napja

A kis Ármin nagy napja

Egy négyéves kisfiú álmát teljesítették a Fejér megyei rendőrök. A születésnapos Ármin édesanyja levélben fordult a...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami