Vizesblokk-felújítás 15 oktatási intézményben

Szerző: Media24

2022-02-08

A székesfehérvári oktatásfejlesztési program ismertetése keretében kedden a 15 intézményt érintő, ún. „kisléptékű” beruházásokról számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Mint Székesfehérvár polgármestere írja, a Modern Városok Program keretében megvalósuló „Középiskolai Campus” fejlesztés kiegészítéseként született meg a kormány döntése, amelynek köszönhetően nemzeti forrásból bruttó 915 millió forint értékben valósulnak meg – elsősorban – vizesblokk-felújítások. Négy iskolában (Hétvezér, Kossuth Lajos, Munkácsy Mihály, valamint Táncsics Mihály Általános Iskola) már el is indult a kivitelezés, két helyszínen éppen ma került sor a munkaterület átadására. A fejlesztések három ütemben összesen 15 intézményt, és ezzel sok ezer gyermeket érintenek. A poszt teljes szövege az alábbiakban olvasható.

„Iskolafelújítások Székesfehérváron
Több erre vonatkozó kérdést is kaptam, ezért részelemenként is bemutatom, hogy mely iskolákat, mikor és milyen felújítás érinti városunkban a következő időszakban. A mostani listába azokat a beruházásokat vettem bele, ahol már a felújításhoz szükséges forrással is rendelkezünk.

Székesfehérvári oktatásfejlesztési program tájékoztató II.:
15 intézmény esetében kisléptékű beavatkozások, elsősorban a vizesblokkok felújítását jelenti, mindösszesen bruttó 915.000.000 forint költséggel. A Modern Városok Program keretében megvalósuló „Középiskolai Campus” fejlesztés kiegészítéseként valósul meg, a kormány döntése nyomán, nemzeti forrásból.

Az ebben érintett intézmények:
Táncsics Mihály Általános Iskola
Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézménye
Hétvezér Általános Iskola
Munkácsy Mihály Általános Iskola
Tóvárosi Általános Iskola
Vasvári Pál Általános Iskola
István Király Általános Iskola
Felsővárosi Általános Iskola
Kossuth Lajos Általános Iskola
Széna Téri Általános Iskola
Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Németh László Általános Iskola
Zentai Úti Általános Iskola
II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Bory Jenő Általános Iskola

1️. Négy iskola vizesblokkjait már elkezdtük, illetve elkezdjük felújítani, mert a közbeszerzési eljárást már sikerrel le is zártuk. Két iskola esetében a munkaterület átadása egyébként pont ma történik. Ezek a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, valamint a Táncsics Mihály Általános Iskola. Ezek a felújítási munkák tavasszal el is készülnek.

2️. További hat oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítására már folyamatban van a közbeszerzési eljárás. Ezek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, az István Király Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, valamint a Zentai Úti Általános Iskola.

3️. A III. ütem (Felsővárosi Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Bory Jenő Általános Iskola, valamint a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézménye esetében a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás indításáról tervezetten a februári Közgyűlés dönt.

Bár ezek a beavatkozások kicsinek tűnhetnek a Campus többi, átfogó nagyberuházásához képest, de a vizesblokkok állapota egyrészt alapvető fontosságú a komfortérzet szempontjából, másrészt az épületek műszaki állapotát is nagyban befolyásolja a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra állapota. Azért is kerül közel 1 milliárd forintba a 15 intézmény vizesblokkjainak felújítása, mert nem csak szépészeti, hanem jelentős műszaki felújítás is történik majd az intézményekben.

dr. Cser-Palkovics András
polgármester”

A Hétvezér Általános Iskolában és a Táncsics Mihály Általános Iskolában kedden került sor a munkaterület-átadásra, így a Kossuth Lajos és a Munkácsy Mihály Általános Iskolával együtt összesen már négy oktatási intézményben zajlanak vizesblokk-felújítások.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-02-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami