Velencén családok gyújtanak gyertyát

Az időjárás legkevésbé sem kedvezett a szabadtéri programoknak a hétvégén, hiszen jórészt esett az eső, így alaposan megnehezítették az adventi rendezvényekre készülők dolgát. Így volt ez Velencén is, ahol a helyi és tókörnyéki nagycsaládosokat és rászoruló családokat támogató alapítvány kezdeményezte és vállalta fel, hogy ünnepváró programokat szervez, valamint karácsonyfát állít és díszít a Velence Korzón. Ott, ahol a város eddigi legnépszerűbb hasonló eseményeit rendezték korábban, ám az elmúlt 3 évben erre már nem került sor. A nehézségek ellenére az alapítvány vezetője, Pákozdi Zsuzsanna és csapata – ha a rossz idő miatt a vártnál szűkösebb létszámban is – alapcélját időben teljesítette, ráadásul rendhagyó módon.

– Miután a mi tevékenységünk a környékbeli nagycsaládosok, rászoruló családok és gyermekek segítése már hosszú évek óta, úgy gondoltuk, hogy ebben az esztendőben ennek jegyében a Korzó főterén felállított fenyőt a Családok Karácsonyfájának neveztük el és a vasárnaponkénti adventi gyertyagyújtások főszereplői is az érintett velencei és velencei-tó környéki családok körül kerül ki. – tájékoztatott Pákozdi Zsuzsanna.

A főszervező hozzátette, hogy a mostani – járvánnyal és egyéb betegségekkel tarkított – helyzet különösen komoly leckét adott számunkra, ugyanis a mai első gyertyagyújtásra jelentkező család betegség okán az utolsó pillanatban lemondta a közreműködést, így külön kiemelt köszönet illeti a „beugró” kápolnásnyéki családot, Báthory-Horváth Anikót, párját, Zoltánt és két tündéri gyermeküket, Bencét és Biankát, akik kiválóan teljesítették az esőben is a gyertyagyújtást, lángra lobbantva a hit gyertyáját.

Pákozdi Zsuzsanna és segítői saját pénzükből, továbbá támogatók, adományozók finanszírozásának köszönhetően szerezték be a díszekhez szükséges alapanyagokat, saját kezűleg szabták, varrták, ragasztották azokat, majd ugyancsak saját „vállalkozásban” díszítették is fel a Családok Karácsonyfáját. A tervezetthez képest a pocsék időjárás, így a kevesebb segítő kéz okán kicsit megcsúsztak a folyamatokkal, ezért a fénydíszítés és még további díszítő elemek hétfőn kerülnek fel a már így is szép fenyőre.

A lelkes kis csapat december 5-én, vasárnap délután Mikulás Bulit is szervez a Korzó emeletén, ennek keretében érkezik a Mikulás és oszt ajándékot a gyerekeknek, illetve lesznek más, zenés gyermek és felnőtt programok, valamint jótékonysági vásár is.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-11-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami