Velence: a három új jelöltből kettő nem kérte a mandátumot

Az, hogy Velence szekere nem éppen hasított az elmúlt években, sőt, inkább hátramenetbe kapcsolt, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy három önkormányzati képviselő, köztük az alpolgármester lemondott a legutóbbi testületi ülésen, sőt, a grémium feloszlása sem volt messze. A történet ma folytatódott, ugyanis az aktuális képviselőtestületi ülésen esküt kellett volna tennie annak a három, képviselői mandátumra jogosult jelöltnek, akik a kilépők helyére ülhettek (volna). De nem ültek, csak egyikük, illetve ő sem, de legalább element esküt tenni…

A regnáló és egyre rosszabb megítélésű polgármester, Gerhard Ákos holdudvarához tartozó Vendel-Cserményi Lilia letette ugyan az esküt, ám utána távozott az ülésről, azaz az új képviselő rögtön az első testületi ülésen sem vett részt, csak addig, míg letette az esküt. Nem túl kecsegtető kilátások vele kapcsolatban a jövőbeli munkáját illetően…

A Fidesz két jogosult jelöltje, Tóthné Benkő Mónika és Juhász Gyula úgy döntött, köszönik, de nem élnek a lehetőséggel, nem veszik át megbízólevelüket és nem teszik le az esküt.

Az ő visszalépésükkel a listán mögöttük következő két lemagasabb szavazatszámmal rendelkező jelölt (a 2019-es önkormányzati választáson elért eredmény voksok rangsorolnak), Dr. Miniska István és Bársony Péter kapja meg a lehetőséget a képviselőségre. Úgy tudjuk, ők élnek is ezzel majd, ám hivatalosan ezt csak akkor tehetik meg, ha összeült a Helyi Választási Bizottság, amely a vonatkozó törvények megfelelően kihirdeti jogosultságukat.

Erre várhatóan a következő napokban sor is kerül, így a legközelebbi képviselőtestületi ülésen már esküt is tehetnek. Persze, ha addig nem kerül sor a HVB ülésére, akkor majd a következő testületin tehetnek esküt az új képviselők, akikre küzdelmes időszak vár a következő, jövőre esedékes soros önkormányzati választásokig, mivel Velence városa a vezetőség erre vonatkozó kommunikációja ellenére, nagyon úgy tűnik, hogy nem előre megy, hanem vissza, új fejlesztésre a Gerhard-érában alig nyert pályázati forrásokat az önkormányzat, miközben feszültségek és bírósági perek tekintetében talán korábban soha nem érzékelt magasságokba lendült a tóparti település.

Egy biztos: akárkik is nyernek majd jövőre a választáson, nagyon nehéz dolguk lesz, ha újra jó irányba akarják terelni és lendületbe szeretnék hozni a város hátramenetben ballagó szekerét, mint ahogy a most majd felálló frissített összetételű képviselőtestület sem lesz könnyebb helyzetben, ha a polgármester és a még mellette kiálló négy képviselő nem tud harmonikusan együtt dolgozni a három Fideszes képviselővel, aminek azért, valljuk be, jelen helyzetben erős a valószínűsége.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami