Vakációzás a Bregyóban – javában zajlik a Napraforgó Városi Napközis Tábor

Szerző: Media24

2024-07-04

Idei második turnusánál tart a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével. Székesfehérvár Önkormányzatának napközis táborában minden nap lehet sportolni, pihenni, kézműveskedni, emellett hetente egy alkalommal a Székesfehérvári Rendőrkapitányság is bekapcsolódik a programokba közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési feladatokkal.

A Napraforgó Városi Napközis Tábor programjában a hét minden napján szerepel a lövészet, a kézművesség, többféle sportolási lehetőség – van többek között heti focibajnokság, melynek során a gyerekek kis csapatokban játszanak és versenyeznek, majd mindig az utolsó napon, péntekenként kerül sor az eredményhirdetésre.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság hosszú évek óta játékos oktatással kapcsolódik be a programokba a gyerekek védelme, biztonsága érdekében. Májer László rendőr őrnagy, a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa minden csütörtökön eljön és egy kerékpáros ügyességi pályán tanítja a résztvevőket. A gyerekek megismerkednek a biciklizés alapvető szabályaival és olyan helyzetekkel, melyek a hétköznapi életben bármikor előfordulhatnak. Akik időre teljesítik a pályát, ajándékot kapnak.

Ugyancsak rendszeresen csatlakozik a táborhoz a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Dr. Vörös Ferencné osztályvezető és kollégái játékos feladatokkal készülnek azzal a céllal, hogy a gyerekek minél felkészültebben reagáljanak a hétköznapokban rájuk leselkedő veszélyekre. Megtanulják többek között, hogy idegennel ne álljanak szóba, ne engedjék be az otthonaikba, ne menjenek el vele és ne fogadjanak el tőle semmit. Megtanulják azt is, miként védjék meg saját testi épségüket és értékeiket, zsebpénzüket, telefonjukat egy közterületi atrocitás, támadás esetén, emellett tanulnak a kibervédelemről, az online biztonságról is.

A Napraforgó Tábor további hat turnuson keresztül, augusztus 16-ig folytatódik.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2024-07-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This