Újranyitott az öreghegyi, a maroshegyi és a szárazréti posta

Szerző: Media24

2023-01-02

Január 2-án, hétfőn három fehérvári postahivatal nyithatott ki újra. Az öreghegyi, a maroshegyi és a feketehegy-szárazréti fiókok az önkormányzat segítségével folytathatják működésüket. A három újranyitandó postát úgy határozták meg, hogy mely városrészekből volt a legnehezebb elérni az alternatív postahivatalokat.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselőkkel közösen érkezett a Késmárki úti kisposta január 2-i újranyitására.

„Számos helyen tárgyaltak az önkormányzatok a Magyar Postával, hogy milyen módon van lehetőség a kisposták újranyitására. Székesfehérvár esetében öt ilyen zárt be, melyből a Posta először kettőt, majd a megállapodásunk szerint hármat nyitott újra január 2-tól, ami nettó 91 millió forintba kerül az önkormányzatnak.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Ez azt jelenti, hogy minden rezsiköltség – beleértve az épület üzemeltetését, a bérek kiegészítését, valamint a marketingköltségeket – egy postára vetített 50 százalékát finanszírozza a város. Nem támogatás formájában, hanem szolgáltatás vásárlásként történik mindez, ami megfelel az EU-s és a magyar jogszabályi kereteknek is – mondta el a polgármester.

„Nagyon örülök, hogy létrejött ez a megállapodás, mert napi szinten mintegy ötezer ember veszi igénybe a postai szolgáltatásokat Székesfehérváron. Fontos lenne elérni továbbá, hogy egyre többen használják az online szolgáltatásokat. A Postával tárgyalni fogunk arról is, hogy nyugat-európai mintákat alapul véve, esetleg kisboltokban, gyógyszertárakban elérhetőek legyenek bizonyos postai szolgáltatások. – emelte ki a városvezető.

Mint elhangzott, az önkormányzat kész lett volna mind az öt bezárt kisposta esetében az újranyitás finanszírozására, de a Posta – mint mindenhol az országban – részarányban volt hajlandó megállapodni. Székesfehérvár esetében azért a Maroshegyen, a Feketehegy-Szárazréten és az Öreghegyen nyitottak újra a posták, mert ezektől a városrészektől van a legmesszebb elérhető postai szolgáltatás.

„Nagyon sokat lobbizott a város önkormányzata azért, hogy újranyithasson a Posta az Öreghegyen.” – emelte ki Östör Annamária önkormányzati képviselő. Mint mondta, több mint 12 ezer ember lakik a városrészben, továbbá a Köfém és a Ráchegy lakói is a Késmárki úti Postát használják.

„Senki nem örült, amikor a Posta bejelentette, hogy Fehérváron öt kispostát zár be ideiglenesen.” – mondta Horváth Miklós Csaba, Öreghegy-dél és Kisfalud önkormányzati képviselője. Végül az önkormányzat közbenjárása után újranyithat nem csak az öreghegyi, hanem a maroshegyi és a szárazréti kisposta is. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a három fehérvári posta újranyitásáért folytatott munkában.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-01-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami