Újra lesznek ünnepi programok a Velence Korzón

Bár az utóbbi időszakban korántsem a béke szigete volt Velence első számú közösségi tere és szolgáltató központja, a Velence Korzó, most újra pozitív információval kapcsolatban írhatunk a turisták körében is igen népszerű létesítményről: három év kihagyás után ismét lesz karácsonyfa és lesznek ünnepi programok a Korzón az üzemeltető GOMI Kft, valamint a Velencei- és Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány jóvoltából.

Működése első éveiben, 2014 és 2018 között minden esztendőben ünnepi köntöst öltött a Velence Korzó november végére és különböző programokkal várták a helyieket, valamint az ide érkezőket. A folyamat néhány éve megszakadt, amikor a városi események a Fő utcára költöztek, s bár nem feltétlenül ideális helyszín ez adventi programsorozatra, az időjárás viszontagságainak is erősen ki van téve, mégis ott ragadtak az ünnepváró események, miközben a Korzó elvesztette adventi arcát, amit azóta is sokan nehezményeznek.

A helyzet most változik, ugyanis a rendezvényszervezésben komoly rutinnal rendelkező és a rászorulók segítése, istápolása tekintetében a környék első számú „őrangyalaként” ismert Pákozdi Zsuzsanna, valamint az általa alapított és képviselt Velencei és Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány a tapasztalatával, a Korzó üzemeltetője pedig a segítő készségével, s persze a helyszín és a feltételek biztosításával hozza el ismét a létesítménybe az adventi hangulatot.

– Nagy az örömöm, mert régóta szerettem volna már visszahozni a Korzóra a gyerekek és a családok körében népszerű alapítványi Mikulás Bulit és más, az ünnephez köthető rendezvényünket, amiket – bevallom őszintén – nem is nagyon tudok elképzelni más helyszínen, mint a Korzón, ahol mindig is jól működtek, szerették őket a gyerekek, a családok, mindenki aki részt vett rajtuk. Már éppen kezdtem lemondani erről a lehetőségről, amikor jött a jó hír, hogy a Korzót üzemeltető GOMI Kft ügyvezetője és munkatársai szívesen fogadják a programokat. Ezt követően nagyon gyorsan közös nevezőre jutottunk, amit ezúton is köszönök Berényi Csaba ügyvezetőnek és csapatának! – újságolta boldogan, látható megkönnyebbüléssel Pákozdi Zsuzsanna (sokan még korábban használt, férjezett nevén, Fekete Zsuzsaként ismerik).

A Velencei és Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány vezetője hozzátette: sok tervük van még, amiket az ünnepvárás jegyében szeretnének megvalósítani. Az már biztos, hogy november 28-ra áll majd egy szép karácsonyfa a Korzón, amit az alapítvány által patronált gyermekek és családok aktív részvételével díszítenek majd fel, de számítanak minden környékbeli iskolásra, óvodásra, aki szeretne hozzájárulni a „Családok karácsonyfája” minél szebb díszbe öltöztetésében.

A Mikulás rendezvény időpontja már biztos: december 5-én 14.00 és 18.00 óra között várják a környékbeli apróságokat és nagyobbacskákat. A Mikulás kb 16.00 órakor teszi tiszteletét a programon, s persze nem üres kézzel érkezik. Lesz zsákjában minden jó…

A Velence Korzót üzemeltető GOMI Kft ügyvezetője megerősítette Pákozdi Zsuzsanna szavait, nem volt kérdés számukra, hogy támogatják, befogadják az eseményeket, hiszen az ő szándékuk is az volt, hogy az ünnepvárás időszakában legyen ünnepi hangulata a létesítménynek, ez által az ide látogatóknak és a helyieknek is.

– A magunk részéről örömmel fogadtuk Zsuzsanna megkeresését, hiszen mi is azt szeretnénk, hogy a Korzó legyen egy központi, ünnepi helyszíne Velencének, ahogy korábban is volt éveket át, megtöltve családi- és gyermekprogramokkal. Az kifejezetten fontos számunkra, hogy ezzel elsődlegesen olyan rászoruló családok gyermekeinek arcára varázsolhatunk mosolyt, akiknek sajnos nem természetes és nem magától értetődő, hogy jön a Mikulás vagy a Jézuska és hoz nekik finomságokat, ajándékot. Ez a mosoly a gyermekek arcán mindennél többet ér! – emelte ki Berényi Csaba, a GOMI Kft ügyvezetője.

A Velence Korzót üzemeltető cég első embere kiemelte, hogy további közönségvonzó rendezvényeket is szeretnének majd megvalósítani a létesítményben, ám ehhez az is kell, hogy figyelmüket és energiájukat ne a polgármesterrel és az általa képviselt tulajdonos önkormányzattal való „hidegháború” kösse le, ami szinte már napi rutinná vált a Korzó üzemeltetése kapcsán, pedig legkevésbé sem erről kellene szólnia a kapcsolatuknak, hiszen – mint fogalmazott – az önkormányzatnak és nekik is az lehet csak a fő céljuk, hogy egy jól működő, a helyiek és az ide látogató turisták, átutazók által is kedvelt célpont, közösségi tér legyen a Velencei-tó Kapuja, a Velence Korzó.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-11-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami