Új vesekőzúzó a kórháznak, adományból

Szerző: Media24

2021-10-11

Egy ultramodern vesekőzúzó készülékkel gazdagodik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház eszközparkja. Az intézmény az Arconic Alapítványtól kapott 30 ezer dolláros támogatásból vásárolja meg a készüléket, mellyel hatékonyan tudják műtéti úton kezelni a nagy méretű vesekövek okozta betegségeket.

Újabb támogatást biztosított az Arconic Alapítvány a Szent György Kórház számára. A 30 ezer USA dollár értékű adományt jelképesen hétfőn adta át Dr. Bucsi László főigazgatónak Diana Toman, az Arconic jogi és kommunikációs osztályának alelnöke, az Alapítvány képviselője. A támogatásból egy pneumatikus és ultrahangos vesekőzúzó készüléket vásárolnak.

„Az Arconic 1995 óta áll támogató kapcsolatban a kórházzal, ez idő alatt 1,7 millió dollár, azaz több mint félmilliárd forint támogatást biztosított. Az összeg nagy részét berendezésekre fordítottuk, költöttünk renovációra is, emellett támogatta az Arconic a COVID-járvány elleni védekezést. A mostani eszközbeszerzés óriási segítséget fog jelenteni az urológiai osztály működésében.” – fogalmazott Dr. Bucsi László főigazgató, aki köszönetét fejezte ki a több mint 25 éves együttműködésért.

„A támogató partnerség számunkra azt jelenti, hogy segítjük a közösségeinket. Nagyon büszkék vagyunk arra az együttműködésre, ami 1995 óta fennáll a Szent György Kórházzal! A közösségek védelme egyben a jövőnk védelmét is jelenti, ami a kórház támogatásán keresztül kiválóan megvalósul.” – mondta a támogatás jelképes átadása kapcsán Diana Toman, az Arconic anyavállalata és Alapítványa képviseletében.

„Az új készüléket a napjainkban nagyon gyakori vesekövesség műtéti kezelésére fogjuk használni. A betegség gyógyítására többféle lehetőség van, ám a nagyobb méretű vesekövek esetében ilyen műszerre van szükség. Az urológia egy nagyon műszerigényes szakterület, és ha nem tartanánk a lépést a XXI. századi technikai újításokkal, akkor lemaradnánk a gyógyításban.” – emelte ki Dr. Fekete Zoltán, a kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosa. Hozzátette, hogy egyre nagyobb teher nehezedik rájuk Fejérből és a környező megyékből, így elengedhetetlen az új gép beszerzése a vesekövesség hatékony és lehető leggyorsabb kezelésére.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2021-10-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami