Triatlonisták szedték a szemetet Fehérváron

Szerző: Media24

2022-03-20

Több tucat önkéntessel tisztította meg a szeméttől a Kereszttöltés utca környékét a Honvéd Szondi SE Triatlon Szakosztálya, akik rendszeresen használják edzésre ezt a területet. Az önkormányzat a szemét elszállításával és a munkához szükséges eszközök biztosításával járult hozzá az akció sikeréhez.

A Honvéd Szondi SE Triatlon Szakosztályának önkéntesei tisztították meg a hulladéktól vasárnap délelőtt a Kereszttöltés utca környékét. Takács Péter, a Honvéd Szondi Sportegyesület Triatlon Szakosztályának vezetője a kezdeményezésről elmondta, hogy az elmúlt hetekben rengeteg szemét gyülemlett fel a területen. „Amióta triatlon utánpótlás működik a városban, rendszeresen edzünk itt, a Kereszttöltés utca környékén, és látjuk hogy milyen állapotok vannak. Egy 500 méter hosszú szakasz megtisztítását tűztük ki célul.” – mondta el a szakosztályvezető, akinek felhívására sokan jöttek el a triatlonos fiatalok közül.

Az akció Székesfehérvár Önkormányzatával összefogva valósult meg, a város vállalta az összegyűjtött szemét elszállítását és a munkához szükséges eszközöket – zsákokat és kesztyűket – is biztosított az önkéntesek számára.

Az akcióban részt vett Mészáros Attila alpolgármester is, aki kiemelte, hogy a Városgondnokság sokat tesz annak érdekében, hogy tisztán tartsa a várost, de vannak olyan eldugott részei Fehérvárnak, ahol illegális hulladékot raknak le annak ellenére is, hogy minden lehetőség megvan a szemetet akár Csalán, akár a Palotai úti hulladékudvarban elhelyezni. Székesfehérvár alpolgármestere megköszönte a Honvéd Szondi SE Triatlon Szakosztályának a kezdeményezését, hogy megtisztítják a hulladéktól azt a területet, amit sportolásra használnak. Mészáros Attila hozzátette, hogy a város sokszor mutatott példát a társadalmi felelősségvállalásban, a sport, a kultúra és a gazdaság területén működő szereplők is számos alkalommal tették meg ezt. Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki ehhez hozzátett az elmúlt időszakban, és szólt arról is, hogy hamarosan elkészül Fehérvár klímastratégiája, amelynek része lesz a hulladékkezelés és -gazdálkodás is.

(ÖKK, fotó: Gáspár Péter)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-03-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami