Több mint száz beavatkozás a havazásban

Még csütörtökön délelőtt is elakadt járművek mentéséhez, a lehullott hó súlya miatt kidőlt fák eltávolítása érdekében kérték a tűzoltók segítségét Fejér vármegyében.

Gánt-Kőhányásnál a havas emelkedőn elakadt kamionok akadályozták a forgalmat december 7-én reggel. A székesfehérvári és a csákvári önkéntes tűzoltók a közútkezelő munkatársaival együttműködve segítették a járművek továbbhaladását. A burkolat síkosság mentesítése mellett szükség esetén drótkötéllel húzták meg a nyerges vontatókat, amelyek ezután folytathatták útjukat.

Dunaújvárosban tíz helyszínen is a hó súlya miatt kidőlt fák, leszakadt ágak nehezítették a közlekedést délelőtt. A Kallós Dezső utcában egy társasház bejáratát zárta el egy hat méter magas kifordult fa. Az épület bejáratát a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel megtisztították az ágaktól, ahogy a többi utcában is megszüntették a forgalmi akadályt.

Lovasberény és Nadap között több szakaszon az útra szakadt faágak jelentettek balesetveszélyt. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók az ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolták és félrerakodták.

Kulcson, a Tavasz utcában egy csuklós autóbusz csúszott le az útról, az utasok nélküli járművet a tűzoltók visszahúzták az útra.

A 8-as főút Székesfehérvárt elkerül szakaszán egy személygépkocsi lesodródott az útról és árokba hajtott. Az autót a vármegyeszékhely tűzoltói áramtalanították. A sofőrt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Nagykarácsony és Sárbogárd-Rétszilas között a vasúti pályát több kidőlt fa zárta el, ezért egy arra haladó motorvonat nem tudta folytatni az útját. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók szintén motoros láncfűrésszel darabolták fel és húzták félre az ágakat a sínekről.

A téli időjárással, a havazással összefüggésben szerda estétől egészen csütörtökön kora délutánig csaknem száztíz helyszínen avatkoztak be a vármegyeszékhely hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, a legtöbbször forgalmat akadályozó, balesetveszélyes, kidőlt fák miatt kérték a segítségüket az alsóbbrendű utakon.

(Katasztrófavédelem, Szabó-Bisztricz Anett vármegyei szóvivő)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-12-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami