Tizedszer is Hetedhét Játékfesztivál

Szerző: Media24

2022-05-28

Az esőt és a rosszboszorkányokat síppal, dobbal, zászlólengetéssel elüldözték a X. Hetedhét Játékfesztivál megnyitójáról a Szárnyas Sárkányok gólyalábasai. Szombaton délelőtt hamar megtelt a Belváros kézműveskedő, horgászó és hullámvasutazó aprótalpúakkal. Szerencsére nem maradt egyedül a sok-sok feladat megoldásában Zsuzska, Fruska és Olivér sem. A Hetedhét Játékmúzeum babacsaládjának sok gyermek segített: repülősóért futottak a patikába, Édesmamának kalapért, és a balesetet szenvedett fotóalbum is összeáll majd, mire megérkezik a szigorú nagymama Párizsból. Figyelem! Holnap is elkél még a segítség.

Önfeledt játékra invitálnak kicsiket és nagyokat Székesfehérvár Belvárosában ezen a hétvégén. A Hetedhét Játékfesztiválon mese, szórakozás, mozgás és kacagás, különleges előadások és Hétpróba várja a családokat. A tizedik játékfesztivált a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda két kis óvodása, Noémi és Levente Székesfehérvár polgármesterével, dr. Cser-Palkovics Andrással nyitotta meg. Az eseményen adták át jelképesen a város gyermeknapi ajándékát, a “Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában” című könyveket, amelyet a város 845 nagycsoportos óvodása kap kézhez.

A megnyitót követően Fabóük Mancsi Bábszínházával a halhatatlanság országát keresték meg a nézők, ám a mese kezdete előtt közösen kisúrolták a lelküket kicsik és nagyok, hogy tiszta lélekkel fogadhassák be a két nap szebbnél szebb történeteit. A Hetedhét Játékfesztivál ebben az évben is igazi paradicsom lesz a gyerekek számára, most is rengeteg játékot próbálhatnak ki a Városház téren és a Fő utcán: Molyoda a régmúlt játékaival, Zuggó Ládavasút, Paprika Jancsi csúzlizdája, Vitéz László bábjáték automata, Tintaló cirkusz, Kádár Ferkó fotószínháza, Tudor táblás játékok, a Gördülő Energia rendhagyó fizika órái várják őket, de lesznek kézműves és képzőművészeti foglalkozások is, így a kisebbek és a nagyobbak is biztosan találnak kedvükre valót a választékban.

Ahogyan azt megszokhattuk, sokszínű, nagyon igényes színpadi műsor várja a közönséget, mások mellett fellép a Kolompos együttes, Szarka Gyula (Ghymes) és zenekara, Vasárnap délelőtt a Langaléta Garabonciások mókáznak a nézőkkel. A színpadon lesz az Aranybullácska pályázat eredményhirdetése szombaton, a díjazott művek fotóit a kivetítőn láthatják is az arra járók. Vasárnap egy másik eredményhirdetésre várják a közönséget, akkor A mi Játékfesztiválunk pályázat legjobbjait jutalmazzák.

A rendezvény állandó programja a Hozd el kedvenc játékodat!, amelyben fotók készülnek a kis látogatókról, és a kedvencükhöz kapcsolódó történetet is megörökítik a múzeum munkatársai, gyarapítva ezzel az intézmény virtuális gyűjteményét. A Hétbolha játékcserebere keretében gyűjtött játékokat ebben az évben az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlják fel a szervezők: a Játékfesztivál idején is megtekinthető lesz a Márványudvarban az alapítvány által fenntartott művészeti iskola diákjainak rajzaiból rendezett kiállítás 10.00–18.00 óra között. Érdemes lesz elsétálni a hétvégén egészen a Zichy ligetig, hiszen oda most kerültek ki a város óvodás csoportjai által készített összeállítások a Mesés kiskertek kiállításra.

A Hetedhét Játékfesztivál részletes programja a www.fehervariprogram.hu/hetedhet-jatekfesztival-2022 oldalon olvasható.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Media24

2022-05-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami