Térfigyelő kamerák segítették egy utcai fosztogató elfogását

Szerző: Media24

2023-05-05

A székesfehérvári Közterület-felügyelet munkatársai és a térfigyelő kamerák felvételei is segítették egy többrendbeli kifosztással gyanúsított férfi elfogását Székesfehérváron. Ez az eset is rávilágított arra, hogy mennyire szükségesek és hasznosak a Fórum téren és környékén kihelyezett kamerák. A biztonsági rendszert további elemekkel bővítik.

Az elfogott 33 éves férfi a gyanú szerint április 12-én egy Mancz János utcai társasházban egy idős asszonyt támadott meg és fosztott ki, április 14-én egy Fórum téri üzletben egy bevásárlókocsira helyezett táskából lopott pénztárcát, majd 17-én a Rákóczi úton is elkövetett egy hasonló esetet.

A rendőrség a több forrásból beszerzett adatoknak, valamint a kamerafelvételeknek és a Közterület-felügyelet hatékony munkájának köszönhetően rövid időn belül fényt derített a férfi kilétére. A menekülő gyanúsítottat május 3-án, szerdán a Lövölde utcában fogták el.

A részletes rendőrségi beszámoló ITT olvasható.

Ez az eset is rávilágított arra, hogy – Székesfehérvár Önkormányzatának döntése nyomán – szükségszerű és indokolt volt a térfigyelő kamerarendszer bővítése a Fórum téren és környékén, ahonnan már több lakossági bejelentés is érkezett.

Tavaly képviselői kérésre a volt Mancz-presszó mellé telepítettek egy kamerát, korábban pedig egy napelemes, fix készüléket szereltek fel a Fórum téri ABC mögötti területre, a focipálya mellé. Ezen készülékek felvételeit a Közterület-felügyelet rendszerébe becsatlakoztatták, így a történések élőben, folyamatosan követhetőek. A Mancz-presszóhoz közeli játszótérnél szintén egy napelemes, fix kamerát szereltek fel. A fix készülékek széles látószögben képesek a terület megfigyelésére és felvételek készítésére.

A Fórum téri ABC épületén régóta működik egy térfigyelő kamera a vendéglátóegységek irányába. Emellett egy hete, az épület másik sarkán üzembe helyeztek egy új készüléket is, amely a dohánybolt és a lakótelep felé eső területről készít felvételeket.

A közbiztonság javítása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében tovább bővítik a környék térfigyelő rendszerét. Nyárig újabb kamerát szerelnek fel a Szekfű Gyulai utca orvosi rendelő épületére, a lakótelep és a központi parkoló irányába.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-05-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami