Teljesen megújult a Szekfű Gyula utcai rendelő

Szerző: Media24

2022-03-16

Célegyenesbe érkezett a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő épületének felújítása. A belső terek elkészültek, az épület tetőtere is beépítésre került, így a nyár derekától összesen 15 rendelőben látják majd el a betegeket. A műszaki átadás után sajtónyilvános bejárás keretein belül mutatták be az épületet.

A Szekfű Gyula utcai épület 1975 óta működött orvosi rendelőként. A földszinten fogászati szolgálat, az emeleten háziorvosi rendelők működtek, a tetőtér pedig – kihasználatlanul – nővérszállóként funkcionált. A 2021 januárjában elkezdett fejlesztést követően a földszinten négy, az emeleten öt háziorvosi rendelő, a tetőtéren pedig három fogorvosi rendelő létesült. A küllemében is teljesen megújult épület energiahatékonysági szempontokból is fejlesztésre került: megtörtént a homlokzat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a fűtési rendszer korszerűsítése is

„Kívül és belül teljesen megújult a Szekfű Gyula utcai rendelő. Az orvosi berendezésekkel együtt 537 millió forintba kerül a beruházás.” – mondta a bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető arról is tájékoztatott, mikor foglalhatják el rendelőiket a háziorvosok és a fogorvosok: „Az építőipari kivitelezés befejeződött, és kezdődhet a következő hetekben a berendezések beszerelése. Összesen 15 háziorvosi és fogorvosi rendelőt alakítottunk ki, és sikerült még egy szintet hasznosítani az épület tetején. Az orvosok a berendezés után kezdhetnek visszaköltözni: a háziorvosok várhatóan május-június környékén költöznek vissza, a fogorvosok pedig nyár derekán.”

A beruházás korábban mintegy százmillió forintos önerővel indult, de szerencsére sikerült elérni, hogy az egészet TOP-forrásból lehessen megvalósítani. A rendelőfelújításokat folytatni fogjuk, részben EU-s, részben pedig önkormányzati és állami forrásból – tette hozzá a polgármester, aki köszönetet mondott a betegek és a háziorvosok türelméért, hozzátéve, hogy az remélhetőleg a megújult környezet mindenkit kárpótol majd az ideiglenes változásokért. Köszönetet mondott a háziorvosoknak Vargha Tamás országgyűlési képviselő is, aki a Szekfű Gyula utcai rendelő dolgozóinak évtizedes, áldozatos munkáját emelte ki.

Az önkormányzati fenntartású rendelők felújítása ezzel nem ér véget. Dr. Cser-Palkovics András tájékoztatása szerint folyamatosan dolgoznak azon, hogy mely rendelőket tudják EU-s forrásból felújítani, ami pedig a TOP-os programba nem fér be, azt saját forrásból megújítani. A szociális intézmények esetében hasonló felmérés történik. Jó hír, hogy a Batthyány úti rendelő teljes tetőfelújítását már tartalmazza a város 2022-es költségvetése.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-03-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami