Tavaszünnep – több száz fehérvári iskolás a Városi Piacon

Egész délelőtt iskolások hada látogatta a Városi Piac és a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetségének rendezvényét a Tavaszünnepet. Színes programokkal várták a gyerekeket, hiszen a szervezők szeretnék, hogy minél többen megismerjék a vármegyében élő és gazdálkodó termelőket, betekintést kapjanak a kereskedők életébe és megtudják, hogyan jutnak el a különböző termékek az asztalokra.

Fánkkóstolóval, a tudatos vásárlás témakörében tartott előadással, kisállatbemutatóval és a közelgő ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket a Városi Piacon.

Szó volt többek között a tudatos vásárlásról, az érdeklődők megismerhették a gombaszakértő munkáját, az Alázattal Becsülettel a Közösségért Egyesület tagjai frissen sütötték a fánkot a gyerekeknek. A piac kereskedői kóstolással várták a látogatókat, akik megismerkedhettek a tej és tejkészítmények útjával, valamint a házi savanyúság készítésének rejtelmeivel is. A Borbás kert most is elhozta a friss gyümölcslé készítő gépét, amibe a gyerekek tehették bele az almákat az Iskola Zöldség Gyümölcs Program keretein belül.

A Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága kézműves foglalkozással várta a Városi Piac galériáján a gyerekeket, akik Viasz Zoltánnal népi hangszereket készíthetnek, a virágkötők a húsvéti dekorációk elkészítéséhez adnak ötleteket, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete pedig kisállat bemutatót tartott.

(Bácskai Gergely)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-03-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami