„Tanítson bennünket példájuk!” – „Színes” diplomás pedagógusokat köszöntöttek

45 pedagógus vette át „színes” diplomáját a Hiemer-ház báltermében tartott ünnepségen. Az ötven, hatvan, hatvanöt, hetven évvel ezelőtt diplomát szerzett óvónőknek, tanítóknak és tanároknak dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át az oklevelet.

A Pedagógus Szakszervezet és Székesfehérvár Önkormányzata évek óta megemlékezik a város pedagógusairól. A hagyományok szerint minden év novemberében vehetik át „színes” diplomáikat azok az óvodapedagógusok, tanítók és tanárok, akik 50,60,65,70,75,80 éve fejezték be tanulmányaikat és kezdték meg pályafutásukat.

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András gondolatait idézve köszöntötte az ünnepelteket, egykori munkahelyük vezetőit, valamint a megjelent családtagokat Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke. Mint mondta, a mai ünnepség lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjanak a „színes” diplomásoknak a pedagógus szolgálatban eltöltött évekért. „Pedagógusnak lenni szolgálati hivatás. Önök életükkel, munkájukkal bizonyították, hogy pályájuk során bátrak és céltudatosak voltak, hűek pedagógusfogadalmukhoz. Tanítványaiknak és az utánuk jövő pedagógusnemzedéknek átadták azt a tudást, amelyet nem lehet a főiskolán megtanulni. Példaképeink lettek, és mi megteszünk mindent azért, hogy ezt a tudást és lehetőséget továbbadjuk, hogy ne vesszen el.”

Az ünnepelteket a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai köszöntötték. Citerakísérettel énekeltek népdalokat és játszottak népi gyermekjátékokat a másodikosok, majd Tali Gitta Akire sokat gondolok című versét szavalta el Hendrich Míra nyolcadik osztályos tanuló. A műsort az énekkar zárta Babits Mihály örök érvényű sorait dalolva, amely szerint „…akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”

 

A pedagógus hivatás nem könnyű: nevelésről, oktatásról, értékteremtésről szóló szolgálat – kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az összegyűltek tanításban, nevelésben eltöltött több évtizedes munkájukkal megalapozták a város óvodáiba, általános és középiskoláiba járó gyermekek tudását. Az egykori kollégák, tanítványok, családtagok jelenlétében Székesfehérvár közössége nevében mondunk köszönetet ma annak a 45 pedagógusnak, akik városunkban gyakorolták hivatásukat. „Nekünk, az egykori tanítványoknak az a feladatunk, hogy ne feledkezzünk meg arról, mit köszönhetünk azoknak, akik kisgyerekkortól felnőttkorig kísérnek bennünket: segítenek a pályaválasztásban, hogy az életben majd megálljuk a helyünket. Amikor csak tudunk, köszönjük is ezt meg nekik.”

A MusiColore énekegyüttes James Moore Ír áldás című művével köszöntötte a pedagógusokat, majd a város polgármestere és a szakszervezet vezetője adta át az arany-, gyémánt-, vas- és rubinokleveleket. Az ünnepség zárásaként Mészáros Attila alpolgármester mondott pohárköszöntőt. „Több ezer óvodás és iskolás háláját szeretném kifejezni a város közössége nevében azért a szeretetért, gondoskodásért, amelyet az elmúlt évtizedekben az óvodásokért, általános és középiskolásokért tettek. Székesfehérvár mindig büszke volt diákváros jellegére, amelynek Önök nélkülözhetetlen tartóoszlopai voltak.”

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-11-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami