Támogatással lesz teljes a karácsonyváró időszak Fehérváron

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-09

A közvilágítás karbantartását végző Roneko Kft 1 milliós forintos támogatásának is köszönhetően ismét lesz szép díszkivilágítás Székesfehérváron, ahol a hagyományos adventi vásár sem marad el, mint ahogy a részben már felújított Városháza előtti téren a város nagy karácsonyfáját is felállítják és feldíszítik, ezzel is fokozva az ünnepvárás hangulatát.

Mint a mai sajtótájékoztatón elhangzott: az ünnepi díszkivilágítás felszerelése már elkezdődött a Belvárosban, ahol a Liszt Ferenc utcától a Zichy ligetig a tavalyihoz hasonló fények lesznek, csakúgy mint a Várkörúton, a Rákóczi és a Távirda utcában. Mivel a Városháza felújítása még nem fejeződött be, az épületet ezúttal nem világítják ki. A fényeket november 27-én, az első adventi vasárnapon kapcsolják fel és vízkeresztig üzemeltetik. A városrészekben is lesznek minimális fénydekorációk az önkormányzati képviselőkkel egyeztetve.

„Morális kötelezettségünk, hogy az adventi időszakban segítsük az embereket lelkileg, szívben felkészülni karácsony szent ünnepére. Ennek egyik fontos része a Belváros adventi hangulata a karácsonyi vásárral, a karácsonyfával, a programokkal és a díszkivilágítással.” – fogalmazott a Városház téren tartott sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, hogy jelenleg pénzügyi szempontból nem élünk könnyű időszakot, különösen azokon a területeken, melyeknek komoly energiaigényük van. Azonban a díszkivilágítás egy jó partneri együttműködésnek köszönhetően idén is megvalósul: a városi közvilágítás karbantartását végző Roneko Kft. felajánlotta, hogy egymillió forinttal hozzájárul a költségekhez. Az adventi fények összesen mintegy 2 és félmillió forintba kerülnek, ebből a villamos energia körülbelül 1,2 millió forint, így a támogatás komoly segítséget jelent. A polgármester köszönetét fejezte ki a felajánlás kapcsán a város közössége és a Székesfehérvárra érkező vendégek nevében egyaránt. „Mindenkit szívesen és szeretettel várunk Székesfehérvárra! Idén egy kicsit szűkebb lesz a programok köre és a terület is, azonban az ünnepi hangulat megmarad!” – fogalmazott a városvezető.


– A Roneko Kft. hosszú évek óta partnere Székesfehérvárnak és a Városgondnokságnak. Az energiaválság és a költségek emelkedése okán a cég úgy döntött, hogy egymilliós felajánlással segíti a díszkivilágítás működtetését az ünnepek végéig – mondta Nemes Ferenc, a cég tulajdonosa.

A tájékoztatón azt is megtudhattuk, hogy a korábban megszokott módon megtartják a hagyományos belvárosi adventi vásárt is, amelyen idén a tavalyihoz hasonló számú vendéglátós és kereskedő kínálhatja majd finomságait és portékáit az ünnep előtti hetekben. Székesfehérvár karácsonyfája idén november 21-én érkezik a Városház térre, ahol majd feldíszítik, hogy az első adventi hétvégére teljes pompájában díszelegjen.

(Fotó: Simon Erika / Media24 archív)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-11-09

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Alba: hajrávereség Zalában

Alba: hajrávereség Zalában

Hetek, sőt, immár hónapok óta gyakorlati tét nélkül játssza mérkőzéseit a férfi kosárlabda NB I felsőházában az...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami