Színes fotópontok Anyák napjára

Szerző: garanddesign

2021-04-30

Május első vasárnapján az édesanyákat, nagy- és dédmamákat köszöntik a gyerekek, unokák, dédunokák. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ meglepetéssel készül az alkalomra: a belvárosban és az intézmény házai előtt az ünnephez illő módon díszített helyszíneket találnak, ahol fotókat készíthetnek a szeretteikkel – szeretteiknek.

Az anyákat a világ minden táján ünneplik, de mindenütt más-más időpontban. Magyarországon hagyományosan május első vasárnapján – ebben az évben május 2-án – köszöntjük az édesanyákat, mamákat, nagyikat, dédmamákat, kereszt-, pót- és nevelőanyákat. A hagyomány már majdnem száz évre tekint vissza itthon: Magyarországon először 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt rendezett ünnepséget ebből az alkalomból, három évvel később pedig egy miniszteri rendeletnek köszönhetően az iskolai ünnepélyek közé is bekerült az anyák napja. A vírushelyzet miatt idén a szokott óvodai, iskolai programok sajnos elmaradnak, és talán a családi köszöntők is visszafogottabbak lesznek, de az anyák napjáról biztosan nem feledkezik meg senki: egy csokor virág, egy kedves dal vagy vers, egy szép rajz ebben az évben is eljut majd azokhoz, akik felnevelték vagy éppen most nevelik a fiatalabb generációkat.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) is meglepetéssel készül anyák napjára. A belvárosban, valamint az intézmény házai előtt – a Csónakázó-tónál található központnál, az Öreghegyi Közösségi Ház előtti területen és a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarhoz közeli úton – alakítanak ki olyan, az alkalomhoz illő fotópontokat, ahol az arra járók fényképeket készíthetnek szeretteikkel, vagy legalábbis mosolyra derülhetnek, ha elhaladnak az installáció előtt. A belvárosban a Városház téren például egy virágokkal díszített, rögzített hintára ülhetnek le, a Virágóránál tarka madársereggel és virágos oszlopokkal színesítik a füves területet, a központi épületnél, az Öreghegyen és a Szárazréten pedig madarak és szívecskék várják majd mindazokat, akik fotókon is szeretnék megörökíteni az idei anyák napja emlékét.

Az anyák napi összeállítást a Városház téren április 30. és május 7. között, a többi helyszínen április 30. és május 3. között láthatják és használhatják majd az érdeklődők. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy vigyázzanak a díszekre, óvják a kihelyezett installációkat, hogy minél több embernek szerezhessenek örömöt ezeken a napokon.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-04-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami