Szerencsehozó lencsével indult a 2022-es év

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-01

Szerencsésen indult a fehérváriaknak a 2022-es esztendő. Egy év kihagyás után, ismét a Szerencsehozó lencse programmal köszöntötték az újévet a Palotai kapu téren.

Egy tál lencsefőzelék és egy pohár forró tea mellett családok, baráti társaságok ültek a Palotai kapu téren felállított asztalok mellett, és közösen fogyasztották el a bőséget, szerencsét hozó ételt. Akik egyedül érkeztek, azok sem maradtak beszélgetőtárs és újévi jókívánságok nélkül. A hagyományos, Szerencsehozó lencse programmal immár kilencedik alkalommal indította az új évet Székesfehérvár.

Az összefogásnak köszönhetően, a néphagyománynak megfelelően e szerencsehozó étellel kezdjük az esztendőt városunkban – mondta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a 2013-ban indult közösségi esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén ismét együtt köszönthetjük egy tál étel mellett az új évet. Mindenkinek szerencsés, boldog esztendőt kívánt a polgármester. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a közösség erejét emelte ki, hiszen a járvány elleni védekezésben az összefogásnak köszönhető, hogy ismét e közösségi eseménnyel köszönthette a város az újévet. „Közösségként tettünk azért, hogy legyőzhessük ezt a járványt, és újra találkozhassunk. Ebben a közösségben nagy erő van, amelynek a lencse a hagyományok szerint szerencsét hoz. Néha azt gondoljuk, hogy a szerencse segített a céljaink elérésében, de sokszor a közösségünk ereje és a tetteink azok, amelyek ehhez hozzásegítenek.” – hangsúlyozta Vargha Tamás.

„Az ember abban különbözik a többi teremtett lénytől, hogy nemcsak azt veszi észre, hogy éhes vagy jóllakott, hanem azt is tudja, hogy ezért hálát adhat: az Istennek és embertársainak.” E mondatokkal kérte az áldást Ugrits Tamás pápai káplán az ételre és a jelenlévőkre.

A Szerencsehozó lencse idén is a város önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával valósult meg. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban készült ízletes főzeléket egy pohár meleg teával együtt kínálták a város polgármestere, alpolgármesterei és önkormányzati képviselői.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2022-01-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This