Szerdán „hazatalál” az időjárás

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-02

Még bő két napig élvezhetjük a kora tavaszt idéző 10 fok körüli hőmérsékletet, aztán szerdától egy érkező erős hidegfront (hétfőn is érkezik egy, de nem lesz nagyon markáns) viharos szele „hazatereli” a kissé eltévedt január eleji időjárást. Olyannyira, hogy csütörtöktől már az éjszakai-hajnali órákban ismét erőteljesen fagyni fog, -4,-6 fok közötti értékek „röpködnek” majd péntek hajnaltól. 

Mivel nap közben sem lesz 3-4 foknál több, szinte biztos, hogy a tartós éjjeli mínuszok hatására január közepére akár biztonságos vastagságú jégpáncél is kialakulhat a Velencei-tavon és a Balatonon. Ez persze nem biztos, mint ahogy az sem, hogy nem esik maradó hó az előttünk álló időszakban, de a mostani prognózisok szerint erre minimális esély van, inkább havas esőre, esőre van esély január végéig az ország jelentős részén.

Az Időkép előrejelzése péntekig:

Hétfőn többfelé párás, ködös lesz a reggel. Megvastagszik a felhőzet, és helyenként kisebb esőre, egy-egy záporra is számítani kell. Emellett délután egyes tájegységeinken azért naposabb időszakok is lehetnek. A nyugati-délnyugati szél a déli, délnyugati tájak kivételével többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -1 és +8, kora délután 7 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sok felhőre, kevés napsütésre számíthatunk, kisebb eső elsősorban az ország északi és északkeleti tájain fordulhat elő. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Délután 6-13 fok valószínű.

Szerdán hidegfront érkezik, sokfelé eső, zápor, néhol havas eső, hózápor is előfordulhat. Napközben egyre többfelé fordul északnyugatira az élénk, erős szél. Az enyhe reggelt követően napközben 4-15 fokot mérhetünk, északnyugaton reggel lesz melegebb, délután hidegebb.

Csütörtökön és pénteken már több napsütésre számíthatunk, de azért még lesznek felhők az égen. Jelentős csapadék sehol sem valószínű. Csütörtökön sokfelé, pénteken már csak északnyugaton lehet szeles az idő. A reggelek hidegek lesznek. Csütörtökön 4 és 8, pénteken 0 és 6 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami