Szépkorúak szerdája: Sosem késő

Szerző: Media24

2022-04-01

Fiatalon megszöktek a vietnámi fogolytáborból, idősen egy másik „börtön” lakói lettek annak az ausztrál filmnek a hősei, amelyet április 13-án 15 órakor láthatnak a nézők a Szépkorúak szerdáján a Barátság moziban. A Sosem késő című ausztrál filmre a kedvezménykártyával rendelkező nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján vagy pénztárában, amely a vetítések előtt egy órával nyit. A kártyával nem rendelkezők 1100 forintért vásárolhatnak belépőt.

Az öregedéshez iróniával közelítő filmből többet is láthattak már a nézők, a Sosem késő azonban egy sokakat érintő témával is foglalkozik. „A demencia, az időskor egyik legrettegettebb betegsége visszafordíthatatlan, a társadalom és gyakran a családok maguk is elfordulnak az érintett betegektől, s nem ritka az sem, ha szinte valamennyi kapcsolatot megszakítják a gondozásra szoruló egykori szeretteiktől. A mozi ezt is érinti, akárcsak a betegséggel járó viselkedésproblémákat, ami olykor abszurditásba hajlik, de mégsem válik érszaggató drámává, hanem azt stílusosan tálalja, s egyben viccesen mutatja be” – olvasható az ausztrál filmről egy kritikában.

Sok idő telt el azóta, hogy Caine, Bronson, Angus és Wendell megszöktek a vietnámi fogolytáborból. Most egy új „börtönben” tengetik idős napjaikat: mindannyian a Hogan Hills nyugdíjasotthon lakói. Amellett, hogy nem viselik jól a bezártságot és szabályokat, mindegyiküknek van egy elintézetlen ügye a „kinti” világban, aminek pontot szeretnének tenni a végére, mielőtt túl késő lenne. Összeáll tehát újra a nagy csapat, hogy egy briliáns mesterterv segítségével megszökjenek az intézet falai közül.

A Szépkorúak szerdája indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A kedvezménykártya kiváltása ingyenes, akinek már birtokában van, a mozi honlapján és pénztárában is 700 forintért válthat jegyet a vetítésekre. A délutáni előadásokra azokat is várják, akik nem rendelkeznek kedvezménykártyával, ők teljes áron vásárolhatnak belépőt a filmre.

(SZKKK)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-04-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Alba: hajrávereség Zalában

Alba: hajrávereség Zalában

Hetek, sőt, immár hónapok óta gyakorlati tét nélkül játssza mérkőzéseit a férfi kosárlabda NB I felsőházában az...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami