Pető után Serafimovval is hosszabbított a Vidi

Szerző: Mátay Balázs

2024-05-10

Az ifjú Pető Milánt követően a hátsó alakzat egyik kulcsjátékosával, Nikola Serafimovval hosszabbított szerződést a Fehérvár FC labdarúgó csapata. Az észak-macedón válogatott védő 24 éves kora ellenére már rutinos NB I-es játékosnak számít, hiszen alig 21 évesen már a ZTE-ben focizott, onnan igazolta le a Vidi 2022 nyarán, játszott EKL-találkozókon is már piros-kékben, s egyre stabilabb tagja hazája válogatottjának.

Azt nem közölte a Vidi, hogy milyen mértékű a szerződéshosszabbítás, de úgy tudjuk, 2027 június 30-ig szól az új kontraktus, éppen úgy, mint Pető Milán esetében. A klub folyamatosan tárgyal a játékosok szerződéshosszabbításáról, nem csak azokkal, akinek nyáron lejár a szerződésük, hanem olyanokkal is, akiknek még érvényes a kontraktusuk, de hosszabb távra számítana rájuk a vezetőség.

A legtöbb szurkolót Tóth Balázs, Karamoko és Fiola sorsa érdekli. A kapuban parádézó Tóth a Puskás kölcsönjátékosa, van egy megszabott ára, amit kifizetve a Vidinél maradhat végleges szerződéssel, miközben több más csapat is lecsapna rá, ha ez határidőre nem történik meg. Már hetekkel ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy Tóth esetében nem várják meg a végső határidőt, napokon belül bejelenhetik a végleges megszerzését, ám ez azóta sem történt meg, holott a klub nagyon szeretné megtartani, a játékos is maradni akar. Az elhúzódás oka, naná, a pénz! Szeretne egy picit lealkudni Tóth árából a klub. Csak aztán nehogy két szék közül a pad alá essenek a sóstói elöljárók a fene nagy spórolásban, merthogy Tóth nélkül nehéz elképzelni manapság egy jó Vidit, annyit tett hozzá a csapat eredményességéhez…

A mértékadó Transfermarkt szerint 450 ezer euro az értéke, aminél a gyakorlatban sokkal többet ér, ez nem is lehet vita tárgya, egy azonban biztos: a jövő hét végéig, a Diósgyőr elleni szezonzáróig pontot kel tenni az ügy végére.

Karamoko esetében dán klubja 1 millió euro körüli összeget szeretne látni annak érdekében, hogy elengedje, ennyit viszont a Vidi nem óhajt érte fizetni. A hivatalos értéke egyébként 500 ezer euro. Vélhetően nagyjából ez az ár lenne elfogadható a fehérvári elöljáróknak is, de mivel az álláspontok nincsenek túl közel, kevés az esély arra, hogy marad Fehérváron az utóbbi időszakban egyre jobb teljesítményt nyújtó támadó. Persze, a helyzet még változhat.

Fiolát a legújabb sérülése és műtétje akadályozta meg az érdemi egyezkedésben a klubvezetéssel, vélhetően azonban a 34 éves csapatkapitány legalább egy idényt még marad a Vidiben.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2024-05-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This