Online is válthatnak bérletet a fehérvári diákok

Szerző: Mátay Balázs

2021-12-31

A diákbérletekre vonatkozó önkormányzati intézkedés alapján az eddigi 2970 forintos ár helyett mindössze 280 forintért válthatnak havi buszbérletet a fehérvári diákok. A megvásárlás papíralapon és applikáció segítségével is lehetséges. Mutatjuk, hogyan tehetik ezt meg egyszerűen, a mobiljuk segítségével.

A januári helyi járatos diákbérlet – vagy más bérletek és a buszjegy – megvásárlására akár már most is lehetőség van a székesfehérvári autóbuszállomáson, valamint a Volánbusz által megadott helyszíneken. A jegy- és bérletvásárlási pontok teljes listája ide kattintva megtalálható.

Ahogy azt dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebook-posztjában jelezte, a diákbérlet árának 2022-es csökkentésével azt szeretnék elérni, hogy minél több tanuló válassza a közösségi közlekedést a szülőkkel autózás helyett, ezzel is csökkentve a környezetterhelést és a csúcsidőszak torlódásait.

A diákbérlet immár online is megvásárolható, ehhez okostelefonra, internetkapcsolatra és bankkártyára van szükség. Fontos, hogy az érvényesítéshez is szükséges a működő internetkapcsolat, így a mobilnet csomaggal nem rendelkező telefonra nem ajánlott a vásárlás.
Az alábbi alkalmazások segítségével vásárolhatnak jegyeket és bérleteket:

Android esetén a Play áruházból
– Simple – vedd egyszerűen
– K&H mobilbank
– Telenor Wallet
– VoxPay – parkolás e-matrica, közlekedési mobiljegy
– Közlekedési Mobiljegy

iOS esetén az AppStore-ból
– Simple – make it easy
– K&H mobilbank
– Telenor Wallet
– VoxPay – parkolás és e-matrica
– Mobiljegy for public transport

Huawei telefonok esetén az AppGalery-ből
– Közlekedési mobiljegy

Az alkalmazások telepítése után regisztráció szükséges, majd a megfelelő menüpontban ki lehet választani a szolgáltatót (Volánbusz Zrt.) és a várost (Székesfehérvár), illetve azt is, hogy milyen típusú jegyet vagy bérletet szeretnének vásárolni. A termék kiválasztását követően meg kell adni a bankkártya számát. Ezeket az adatokat a későbbi egyszerű fizetés érdekében érdemes elmenteni. Az érvényesítéshez mindössze be kell lépni az alkalmazásba és meg kell keresni az adott időszakra érvényes bérletet. A termékre koppintva, majd az első ajtó mögött és a sofőrfülke ajtaján elhelyezett QR-kód beolvasása után megtörténik az érvényesítés.

Fontos, hogy ha valaki nem saját részre vásárol jegyet vagy bérletet, a terméket arról a telefonról kell megvásárolni, amelyik az utasnál lesz! Hiszen például a diákbérlet esetében a bérletet azzal a telefonnal kell érvényesíteni, amellyel a diák majd felszáll a buszra.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-12-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami