Kiváló programok a Szent István Művelődési Házban

Szerző: Media24

2022-04-02

Újabb izgalmas programokkal szolgálja a minőségi kikapcsolódást a különféle korosztályok számára áprilisban a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Lesz kreatív családi délelőtt, spirituális dokumentumfilmet vetítenek az Útkereső Filmklubban, lesznek komoly- és könnyűzenei koncertek, kiállítás és verseskötet bemutató.

Április 2-án, szombaton 10 és 13 óra között kreatív családi délelőttre várnak kicsiket, nagyokat. Lesz okoskodó – társasjáték foglalkozás Miliás Dórival és Bíró Olivérrel, tojásfa és koszorú készítése papírdíszekkel, illaberek erdő-játék-élmény foglalkozás és furfangos kezek horgolás Botosné Kárász Brigivel.

Április 5-én, kedden 17.00 órakor folytatódik az Útkereső Filmklub A nagy csend című német-svájci-francia dokumentumfilmmel. Philip Gröning különleges érzékenységű rendező egy évre beköltözött a Grenoble közelében lévő karthauzi kolostorba, mely Európában az egyik legszigorúbb rendház. A rendező odaadó és kitartó hittel, távolságtartóan filmezte ezeket a szerzeteseket, négy évszakban, a nap minden órájában megörökítette őket a teljes csend jegyében.

Április 7-én, csütörtökön 18 órakor az Era Nova Kamarazenekar koncertezik az intézményben. A műsorban több Mozart-zenemű, valamint Sibelius és Grieg egy-egy alkotása szerepel, vezényel Kemény Péter. A Kamarazenekar 2021-ben alakult, tagjai főként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, az ország kiemelkedően tehetséges ifjú zenészei.

Április 8-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik Csoóri Sándor Halálra táncoltatott lány című kötetének bemutatója a Csoóri Sándor Társaság szervezésében. Az est vendége Novák Péter, a Balladanapló szerzője, a színpadi előadás rendezője, házigazdaként Bakonyi István irodalomtörténész működik közre.

Április 9-én, szombaton 16.00 órakor nyitják meg M. Kiss Katalin aranydiplomás kerámiatervező művész Ne féljetek! című kiállítását a Szent Korona Galériában.  Köszöntőt mond Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, igével szolgál Szász Zoltán, a Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora. A tárlatot Józsa Judit kerámiaszobrász nyitja meg.

Szintén április 9-én, szombaton 17.00 órakor kezdődik a Hidas & Reed – Két zeneszerző – egy koncert című program a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével.

Április 13-án, szerdán 17.30 órakor mutatják be Balajthy Ferenc új verseit tartalmazó, Szökés és szöktetés című kötetét, melyet Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke ajánl a közönség figyelmébe. Közreműködnek Cserta Gábor, Takács László és versmondók a közönség soraiból.

Április 30-án, szombaton 18.00 órakor a Dr. Jazz Duo ad koncertet FOREVER BOOGIE part two címmel. A Dr Jazz Duo  a hagyományos jazz területén alkotó Tóth Gábor zongorista és Bágyi Balázs kettőse, koncertjeiket a közönséget is magával ragadó fergeteges hangulat, pergő ritmusok és rengeteg improvizáció jellemzi. A műsor gerincét a boogie woogie képezi, amit néhány swing, blues és ballada is színesít.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-04-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami