Jótékonysági előadással is segít a színház

Szerző: Media24

2022-03-09

Jótékonysági előadásokkal és az adományok célba juttatásával segíti a menekülteket a Vörösmarty Színház. Az április 9-én és április 10-én 15 órakor kezdődő A padlás című előadásokra mától válthatóak támogatói jegyek, jelentette be dr. Szikora János igazgató szerdán. A színházban tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, elhangzott az is, hogy a teátrum teherautója segít a civil szervezetek által gyűjtött adományok szállításában.

A Vörösmarty Színház mint a közönség színháza mindig is fontosnak tartotta, hogy az elesetteken, bajbajutottakon lehetőségeihez mérten segítsen. Most az Ukrajnából érkező menekültek támogatása érdekében jótékonysági előadásokra várják a közönséget, és felajánlották teherautójukat a civil szervezeteknek a fehérváriak által gyűjtött adományok célba juttatására, hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

„Aggodalommal és félelemmel olvassuk és hallgatjuk a híreket, latolgatjuk a jövő esélyeit, rettegünk a háború borzalmaitól. Szánalommal és megértéssel fordulunk azok felé, akiket a háború otthonaik elhagyására kényszerített. Ebben a helyzetben számunkra most az a legfontosabb kérdés, mi az, amiben mi segíteni tudnunk nekik a magunk eszközeivel.” – mondta dr. Szikora János. A teátrum vezetője elmondta, az április 9-én (szombaton) és 10-én (vasárnap) bérletszünetben játszott A padlás előadás jótékonysági célt szolgál majd. A mindkét napon 15 órakor kezdődő előadásokra támogatói jegyek vásárolhatóak 3500,- és 5000,- forint értékben. A jeggyel így nemcsak színházi élményhez juthatnak a nézők, hanem jó ügyet is szolgálnak. A teljes bevételt a színház a város által nyitott adományszámlára utalja majd. Dr. Szikora János hozzátette, ez az összeg még emelkedik, hiszen az előadásban résztvevő színészek, nemes gesztusként, felajánlották a két nap fellépti díját is.

A színház másik felajánlásával az adományok szállításában nyújt segítséget teherautójával, amely ma is éppen a határra vitte a dolgozóik által összegyűjtött tartós élelmiszert. Az autót a következő időszakban térítésmentesen vehetik igénybe azok a civil szervezetek, amelyek szeretnék eljuttatni az összegyűlt felajánlásokat a határra, illetve a határon túlra.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönetet mondott a Vörösmarty Színháznak a felajánlásokért, a fehérváriaknak a menekülteknek nyújtott támogatásért. Beszámolt a határon szerzett tapasztalatokról. A képviselő Barabásra vitt adományokat, tegnap pedig a kormány által összeállított 850 millió forintos segélyszállítmány első tíz kamionját Záhonyon keresztül vitték Kárpátaljára. Itt hatalmas hangárokban sorakoznak az adományok, amelyeket szétválogatva indítanak Ukrajna belső országrészeibe. „Mind a határon, mind Kárpátalján szükség van a közösségi összefogásra. Példaértékű, ahogy Magyarország összefog, és segít a bajban.” – hangsúlyozta Vargha Tamás.

Székesfehérvár két irányban kezdett el segíteni a háború kitörése óta, mondta a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András szólt arról az adománygyűjtésről, amelyet civil szervezetek, közösségek kezdtek el Juhász László önkormányzati képviselő koordinálásával, és szállítják el a határra, vagy a határon túlra. Ehhez a munkához szállítóeszközök biztosításával nyújt segítséget a város. A polgármester hozzátette, azokra is gondolni kellett, akik hazánk felé menekültek. Viszonylag nagy létszámú ukrán közösség él és dolgozik évek óta a városban, akiknek családtagjaik folyamatosan érkeznek. A budapesti központi elosztóhelyekről is kerültek menekültek Székesfehérvárra, akikről morális kötelességünk gondoskodni. A polgármester ismét felhívta a figyelmet, hogy a tárgyi adományokat az Alba Bástya Központban fogadják, amely a raktározás mellett szakmai elosztóhelyként működik. Székesfehérvár adományszámlájára (12023008-00153647- 06700001pedig bárki elutalhatja a felajánlott összeget. Ebből az ellátással kapcsolatos feladatok mellett többek között a gyermekek iskolai beilleszkedését is segíteni tudják majd.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-03-09

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami