Ismét Börgöndi Légiparádé – újdonságok földön és levegőben

Szerző: Media24

2022-09-07

Folytatódik az idén 27 éves Börgöndi Légiparádé története. Az ország egyik legnépszerűbb repülőnapján is sok újdonsággal készülnek a szervezők: látványos bemutatók az égen, ismeretterjesztés és kiállítások a földön. A programokat szerdán délelőtt sajtótájékoztatón ismertették.

„27. alkalommal kerül sor a Börgöndi Légiparádéra, ezen idő alatt pedig az ország egyik legnagyobb repülős rendezvényévé nőtte ki magát.” – idézte fel Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatón. Szeptember 11-én, vasárnap 8 órától ugyanis ismét megrendezi a Börgöndi Légiparádét az Albatrosz Repülő Egyesület, amelyen számos újdonsággal találkozhatnak a résztvevők. A Magyar Honvédség szinte teljes repülőparkjával vesz részt az eseményen, de jelen lesz a HungaroControl is, akik a légtérirányítás rejtelmeivel ismertetik meg az érdeklődőket. A nap egyik leglátványosabb bemutatójának ígérkezik a Honvédség JAS-39C Gripenjének műsora. Újra tiszteletét teszi az L-29 Delfin nevű sugárhajtású gép is, melynek Börgönd-Tököl közötti visszaútjára tombolán nyerhet jegyet egy szerencsés látogató.

Józsa Dávid, az Albatrosz Repülő Egyesület alelnöke, világbajnok vitorlázórepülő maga is tart bemutatót Swift S-1-es gépével. Az alelnök részletesen ismertette a Légiparádé újdonságait. Mint elmondta, Börgöndre érkezik az amerikai gyártmányú T-28 Trojan nevű katonai kiképző, felderítő és könnyű földi támogató repülőgép is, ami igazi kuriózumnak számít. Bemutatóval érkezik az a Cessna 206 Amfibia is, mely képes a vízen való landolásra és felszállásra, és az elmúlt években próbarepüléseket teljesített már a Dunán és a Balatonon is. Természetesen a legendás Nemere vitorlázórepülővel is találkozhatnak a látogatók, de az alelnök beszámolt arról is, hogy újabb restaurálási projektbe kezdtek az Egyesülettel: a hangár előtt álló Mi-1-est szeretnék felújítani.

Szintén újdonság, hogy az idei évtől bankkártyát és SZÉP-kártyát is elfogadnak a jegyvásárlásra. A jegyeket érdemes elővételben megváltani, hiszen a beléptetésnél az elővételes jegyekkel rendelkezők gyorsabban juthatnak be a rendezvény területére.

A megnyitót 10 órakor tartják, az első program 09.20-kor kezdődik, a sort Varga Viktor modellező bemutatója nyitja. Az érdeklődőknek idén is lehetőségük lesz arra, hogy autóbusszal jussanak ki a légiparádé helyszínére, a járatok 08.30-tól 12.30-ig óránként indulnak.

A teljes programot és a részletes jegyinformációkat az Albatrosz Repülő Egyesület honlapján, ide kattintva érhetik el.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-09-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami