Esküt tettek a mézlovagok

Szerző: user

2021-05-20

Ma van a méhek világnapja, ez az alkalom adta az apropóját a székesfehérvári Apiterápiás Háznál ma délután rendezett ünnepségnek. Az eseményen a Szent István Mézlovagrend öt új tagja tett esküt a mézfogyasztás és a méhészkedés népszerűsítésére, illetve hivatalosan is megnyitotta kapuit az idei szezonra a méhes ház.

2017 decemberében az ENSZ közgyűlése egyhangúlag támogatta azt a szlovén kezdeményezést, hogy május 20-át nyilvánítsák a méhek világnapjává. 2018 óta ezen a napon világszerte felhívják a figyelmet a méhek és a méhészek fontosságára, az élet körforgásában és fenntartásában játszott nélkülözhetetlen szerepükre. A fehérvári Apiterápiás Háznál ma délután rendezett ünnepségen megemlékeztek a világnapról, illetve ünnepélyesen letette az esküt a Szent István Mézlovagrend öt új tagja. A Fejér Megyei Méhész Egyesületből alakult rend legfontosabb célkitűzése, hogy öregbítse a kiváló minőségű magyar méz hírnevét, ösztönözze a fogyasztást, illetve megismertesse Fejér megye mézeit a hazai és a külföldi fogyasztókkal.
A résztvevőket Lódi József, a Szent István Mézlovagrend nagymestere köszöntötte. Vezetésével az új tagok – Antal István, Domak Ignác, Erdélyi Sándor, Kiss Csabáné és Nyerges Gábor – letették az esküt, amely így szól „…ünnepélyesen esküszöm, hogy hű tagja és elkötelezett hírnöke leszek a Szent István Mézlovagrendnek. Munkámban és emberi viselkedésemben mézlovaghoz méltóan, példamutatóan járok el. Minden lehetséges eszközzel terjesztem a magyar méz hírnevét. Óvom és védem a természetet. Minden tudásommal azon leszek, hogy a magyar méhésztársadalom és Fejér megye jó hírnevét öregbítsem. Isten engem úgy segéljen!”

Az ünnepségnek helyet adó Apiterápiás Ház a mai naptól nyitotta meg a kapuit erre a szezonra – mondta Antal István tulajdonos. A létesítményben a méhek gyógyító kaptárlevegőjével és az állatok által kibocsátott különleges rezgéssel, biorezonanciával kezelik a gyógyulni, pihenni vágyókat. A módszer különösen alkalmas  az elhúzódó poszt-COVID-os tünetek, a légszomj, a nehéz légzés kezelésére, a stresszoldásra.


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Written by user

2021-05-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Csütörtökön este már havazhat

Csütörtökön este már havazhat

A meteorológiai prognózisok szerint napokon belül megérkezik az első hó Magyarországra. Csapadék mindenhol várható már...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami