Szekeres Tamás – 25 év az Omegában: rendhagyó koncert Fehérváron

Szerző: Media24

2023-10-05

Székesfehérvárra érkezik november 4-én a SZEKERES TAMÁS – BENNED SZÓL A DAL – 25 ÉV AZ OMEGÁBAN című páratlan zenei produkció. A koncerten a szakralitás jegyében hallhatja a közönség a kultikus dalokat, melyek egyedi megszólaltatásában Szekeres Tamás és muzsikus barátai mellett a Vox Mirabilis Kamarakórus működik közre. Jegyek a koncertnek helyet adó Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, valamint a Vörösmarty Színházban kaphatóak.

November 4-én 17 órai kezdettel a művelődési ház Szent István termében koncertezik Szekeres Tamás, az Omega egykori gitárosa, aki 25 évig játszott az együttesben. A koncertet beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Székesfehérvárra érkező műsor nem Omega emlékkoncert, kizárólag annak a két és fél évtizednek az emlékműsora, melyet ő az együttessel töltött. A gitárművész és gyermekkori barátai, Herbály Péter és Pleskó Béla a program döntő részében Omega-dallamokat játszanak egyedi hangzásban, megidézve az egykori Omega Oratórium hangulatát.

A Székesfehérvárt is érintő országos turné során főként templomokban, szakrális helyszíneken játsszák a produkciót. Az elhangzó dalokat úgy választották ki, hogy szövegükben és hangulatukban illőek legyenek a helyszínekhez. A fehérvári műsor megszólaltatásában a Vox Mirabilis Kamarakórus működik közre.

Szekeres Tamás arról is beszélt, hogy nagyon erős szálak és megható gyermekkori élmények kötik Székesfehérvárhoz, hiszen édesanyja itt született, míg édesapja a Hermann László Zeneiskola igazgatója volt az 1950-es években. A gitárművész utoljára 2019 novemberében Budapesten, az Omegával játszott koncertet, majd a COVID járvány kitörésével egy időre minden megszakadt, többek között a 40 előadásra tervezett Omega-turné is. Három és fél év után az idei tavaszi visszatérés leírhatatlan, örömteli érzés volt számára.

Herbály Péter zenész (ütőhangszer), a turné menedzsere köszönetét fejezte ki a székesfehérvári szervezőknek és a Vox Mirabilis kórusnak. A Szekeres Tamással közösen tervezett, egyházi jellegű turné december 17-ig tart, Székesfehérvár a 12. állomás. A koncerteket jövőre folytatni, hangzásvilágát tekintve pedig fejleszteni, bővíteni szeretnék, megtartva az egyházi fővonalat.

Pleskó Béla zenész (dob) arról beszélt: számára az teszi igazán különlegessé a közös zenélést, hogy gyermekkori barátaival együtt játszhat, kapcsolatuk több mint 50 éves. Már az általános iskolában együtt koptatták a padokat, és onnan indult a zene szeretete, a rockzene megismerése, felfedezése. Más-más karrier futottak be, majd most hozta úgy az élet, hogy ismét közösen, egy együttesben zenélhetnek.

Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója hangsúlyozta, Székesfehérváron nagyon sokféle, gazdag és színvonalas zenei program zajlik, melyre méltán lehetünk büszkék. Az Omega-koncert műfaja minden korosztályt és generációt megszólít. A koncert napja, november 4-e ugyan nemzeti gyásznap, ám látnunk kell, hogy a zene nagyon sokféle módon szolgálja az embert! Szól a bánat és az öröm nyelvén, meg tudja siratni és simogatni a lelkünket, a zene hangján szólal meg a beszédünk, a környezetünk, mindennapi életünk számos történése – többek között a gyászunk és az imádságunk is.

SZEKERES TAMÁS – BENNED SZÓL A DAL – 25 ÉV AZ OMEGÁBAN című koncertre a Szent István Művelődési Házban és Vörösmarty Színházban lehet jegyeket vásárolni.

Idén még Sopronba, Miskolcra, Rákoskeresztúrra és Hatvanba viszik el a programot.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2023-10-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This