Szakmák vására 2022 – Több mint 50 kiállító várja a pályaválasztókat

Szerző: Media24

2022-10-14

Szombat délig ötezer látogatót várnak a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumában ma kezdődött pályaválasztási kiállításra. Már a péntek reggeli megnyitót követően nagy érdeklődés övezte a rendezvényt.

Szakmák vására címmel rendezi meg október 14-én és 15-én, pénteken és szombaton idei pályaválasztási kiállítását a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A diákok az idei évben 56 kiállítótól kaphatnak útmutatást a jövőjükre. A kiállítás elsősorban az általános iskolás és középiskolás végzősöknek szól, azonban idén a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a pályamódosítás előtt álló felnőttekre is. A 21. alkalommal megrendezett eseményre az elmúlt évekhez hasonlóan idén is körülbelül 5000 fő érdeklődőt várnak. Az 56 kiállító között a Fejér megyei oktatási intézmények mellett jelen vannak a rendvédelmi szervek határvadászai, készenléti rendőrei, valamint a Magyar Honvédség katonái és kadétjai. Az iskola kosárpályáján a diákok újraélesztést tanulhatnak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház által berendezett teremben pedig többek között a szülészettel is megismerkedhetnek. Érdekesség, hogy a 20-25 fős csoportokat fogadó Digitális Alkotóműhelyben 14 szakmáról kaphatnak tájékoztatást.

A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Köszönetet mondott a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, hogy immár 21. alkalommal rendezi meg a város és a megye számára is fontos szakmai programot. „Egy fiatal életében mindig fontos mérföldkő a pályaválasztás. Fontos, hogy ilyenkor jó döntést hozzanak. Ebben van segítségükre a mai rendezvény.” – fogalmazott az alpolgármester, majd hozzátette: a szervezők büszkék lehetnek a kínálatra, hiszen változatos szakmákat ismerhetnek meg a látogatók. „Kívánom, hogy találjátok meg azt az intézményt, mely biztosítja nektek a boldog, fiatal felnőtt életet.” – zárta köszöntőjét.

Dr. Simon László főispán köszönetet mondott a meghívott kiállítóknak. Felidézte, hogy minden évben már hónapokkal a rendezvény előtt elkezdik a szervezést, mivel a Fejér Megyei Kormányhivatalban kötelességüknek érzik segíteni a fiatalokat a pályaválasztásban. „Ha egy pályaválasztó megtalálja a számítását, az mindenkinek jó. Jó az egyénnek, hiszen ez az egyik legfontosabb döntés az életében, valamint jó a közösségnek, mivel a város fejlődéséhez a jó szakemberek is hozzájárulnak.” – fogalmazott a főispán. Dr. Simon László emlékeztetett, Fejér megyében a munkanélküliségi ráta a szeptemberi adatok alapján mindössze 3,5%-os, az erős oktatás pedig biztosíték arra, hogy mindenki megtalálja a számításait.

A kiállítás minden tartalmi elemével együttesen látogatható október 15-én, szombaton egészen 12.00 óráig a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumában a Budai út 45. szám alatt.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-10-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami