Sikeres Civil Nap Székesfehérváron

Szerző: Media24

2021-09-18

Megtelt a Zichy liget ma, a 14. alkalommal megrendezett Székesfehérvári Civil Napon. A belvárosi parkban minden eddiginél több, összesen 79, az élet legkülönfélébb területein tevékenykedő egyesület és alapítvány mutatta be tevékenységét, emellett színes színpadi produkciósorozattal is szórakoztatták az érdeklődőket. A megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét találkozhattak azok a jól működő szervezetek, melyek alapjai a város működésének.

A hagyományosan minden év szeptemberében megrendezett Székesfehérvári Civil Nap kiváló alkalmat biztosít a városban működő egyesületeknek és alapítványoknak arra, hogy megismertessék mindennapi munkájukat, tagokat és önkénteseket toborozzanak, adományokat gyűjtsenek, ezzel is hatékonyabbá téve a tevékenységüket. A civilekre igen nagy szükség van a városban, hiszen számos fontos feladatot felvállalva, Székesfehérvár Önkormányzatával partnerségben dolgoznak, élhetőbbé, színesebbé, gördülékenyebbé téve a közösség életét, mindennapjait.

A 2021-es Civil Nap rekordot döntött a Zichy ligetben, ahol minden eddiginél több, összesen 79 szervezet települt ki, belakva az egész parkot. Jöttek egészségvédelemmel és prevencióval, szociális ügyekkel, jótékonysággal, családügyekkel, érzékenyítéssel, önkéntességgel és hazafiasságra neveléssel foglalkozó szervezetek, hagyományőrzők, állat- és természetbarátok, állatvédők, természetjárók, valamint verseny- és szabadidősportos egyesületek. A közösség és a látogatók nagy örömére az Alba Volán SC standján találkozhattak a résztvevők Székesfehérvár büszkeségeivel, Kovács Saroltával, a tokiói olimpián bronzérmet szerzett öttusázóval és Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnokkal is. Nem mellesleg mindketten világbajnokok is voltak.

A nézelődők között rengeteg kisgyermekes család volt, akik örömmel kapcsolódtak be a Pitypang zenekar hagyományos nyitókoncertjébe, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, hogy ismét találkoztak az élet különféle területein jól és hatékonyan tevékenykedő szervezetek, melyek alapjait jelentik a város működésének. Mindenkinek, így a civil szervezeteknek is nehéz volt az elmúlt másfél év, a mai nap azonban egy újabb lehetőség arra, hogy ismét tele legyen a város. Civilek nélkül ez a múltban sem ment, és most sem megy – fogalmazott a városvezető. A megnyitó után hagyományosan elkészült a szervezetek közös fotója, a civil tabló is.

A szervezetek bemutatkozása mellett zenés-táncos színpadi produkciókkal is szórakoztatták az érdeklődőket a Zichy ligetben. Megnyitotta kapuit a park melletti Helyőrségi Klub (Tiszti Klub) és a Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény is, ahol lövészettel, íjászattal és katonai toborzással várták a betérőket.

(ÖKK / Media24, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2021-09-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami