Sarló utcai panelház tetején adtak önveszélyes koncertet

A világ leghíresebb együttese, a The Beatles 1969-ben adott legendás tetőkoncertet Londonban. Ez volt az ikonikus banda utolsó élő fellépése, ami tulajdonképpen egy mini koncertfelvételnek felelt meg. Ma Székesfehérváron gondolta úgy mintegy 20 fiatal, hogy ők követik John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr példáját, igaz, szinte senki nem tudott róluk semmit (csak a közös képviselő), s nem is mutattak jó példát akciójukkal, hiszen amellett, hogy önveszélyes egy panelház tetején akciózni, mindent rögzítettek kamerás drónnal, amely időnként a környező épületek lakásainak ablakait is pásztázta…

Mivel a cikk írásának pillanatában már bő két és fél órája megy a „koncert” a tetőn, abban már csak reménykedünk, hogy nem nyomják sötétedésig. Sajnos a zene színvonaltalan, de legkevésbé a zene nívója miatt aggályos ez az egész.

Elsőre a rendőrség ügyeletén nem tudtak semmit a dologról, kiküldtek egy járőrkocsit, amely egy jó órán keresztül a ház előtt állt, de a tetőre nem mentek ki. Információt kértünk írásban a vármegyei rendőrfőkapitányság sajtószolgálatától, válasz nem érkezett eddig.

Nem hivatalosan úgy értesültünk imént, hogy az épület közös képviselője engedélyezett (ilyet egyetlen épület közös képviselője miképp engedélyezhet egy lakótelep közepén, ami a saját épületén túl ezreket érint még zajjal, drónnal???) egy  állítólagosan egyházi rendezvény megtartását.

Összegezve a tapasztaltakat: a színvonalas zene mindenütt jó és kellemes, de ez attól sajnos messze volt/van és nem egy panelház tetejére való, ahol mindenféle biztosítás nélkül ugrál, zenél, tömörül kb 30 négyzetméternyi területen 18-20 ember ÖNVESZÉLYES módon. A kamerás drónozás ugyancsak aggályos egy lakótelepen, az ablakok előtt. Ahhoz elvileg külön hatósági engedély (volna?) szükséges.

Reméljük, ebből nem lesz rendszer és a hatóságok sem nézik karba tett kézzel, hogy bárki egy sűrűn lakott lakótelep közepén áriázzon és csörömpöljön bármilyen okból, egyetlen lakóépület közös képviselőjével való egyezségre hivatkozva. Jelentem a cikk zárásának pillanatában éppen 3 órája megy a „mutatvány” és a környékbeli lakók egyre jobban kezdik elveszíteni a türelmüket.

Végszóra sikerült elérnem a Sarló utcai épület (23) közös képviselőjét, L. Margitot, aki szerint „ha az Interspárnál közterülten lehet zajongani, akkor mi a baj ezzel?” Különben is, mit is akarok én tőle? Tisztelettel újra bemutatkozva arra kértem a hölgyet, mint újságíró legyen kedves adni nekem tájékoztatást arról, miként fordulhat elő, hogy közös képviselőként állítólag a lakók megkérdezése nélkül ad hozzájárulást egy ilyen zajos, drónos rendezvényhez, amit már többen bejelentettek a rendőrségen, ellenőrizetlen és önveszélyes (is), de nem érkezett válasz, csak egy viszont kérdés, hogy ezek szerint én jelentetem be a rendőrségen a dolgot (jeleztem számára, hogy csak én többekről tudok, akik megtették), majd gyorsan hozzátette: keressem meg személyesen, ha interjút akarok, és letette a telefont, mivel hogy a telefonos megkeresés ezek szerint nem személyes…

No, ez is elég volt számomra ehhez kis íráshoz, nem szükséges további a sztorihoz.  Mindenesetre tény, hogy ezen „baráti csevegésünk” után 3 perccel (este negyed 8-kor) érdekes módon véget ért a „koncert”. Legalábbis e pillanatban csend van…

Mindenki vonja le a maga gondolatai szerint a tanulságot. Én azt, hogy számomra nincs semmiféle olyan indok, amelynek okán gond nélkül kiengedek egy tornypanel tetejére zenélni mindenféle gondos fizikai biztosítás biztosítás nélkül nagyjából 20 fiatalt, akik önveszélyes módon bő 3 órán át zenéltek, ugráltak, mozogtak egy nagyon kis területen, kb 35 méter magasan, közben kamerás drónnal pásztázták a környéket egy sűrűn lakott panelövezetben.

A felelős gondolkodás és cselekvés kategóriában másnak kellene elférnie, nem ilyen és hasonló, nyilvánvalóan szándékos feltűnést keltő akciónak! Ki lesz a felelős, ha netán egyszer csak egyetlen srác vagy ifjú hölgy leesik a tetőről?? Egyáltalán miért kell kísérteni a sorsot? Szerintem, nincs olyan tényező, amiért érdemes… Figyeljünk egymásra!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-04-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami