Roller áron már elektromos kerékpárt is bérelhetünk Fehérváron

Immár három éve lehet elektromos rollert bérelni a Lime és a helyi önkormányzat együttműködése jóvoltából Székesfehérváron, ahol mostantól már elektromos kerékpárokkal is közlekedhetünk. Jó hír a kerékpárbarátoknak, hogy bérlés a rollerekével megegyező tarifával és applikáción keresztül történik, az viszont markáns különbség, hogy a kerékpárokat csak a városban kijelölt több mint 170 helyszínen lehet leparkolni.

Újabb eszközzel bővül Székesfehérvár mikromobilitási kínálata, péntektől elérhetők az elektromos rásegítésű kerékpárok is a Lime fehérvári hálózatában. Az első kerékpárok érkezésekor dr. Cser-Palkovics András megköszönte, hogy három éve a Lime bízott a városban, és most újabb eszközzel bővíti a kínálatát, ami azt jelzi, hogy „nem is kellett csalatkoznia.”

A város polgármestere kiemelte, hogy Szegedhez hasonlóan – ahol már ez a rendszer működik – 40 kerékpár a „kezdő csomag” Fehérváron, s bízik abban, hogy olyan sikeres lesz a biciklik bérlése, mint amennyire az a „kistestvér” esetében eddig volt, s balesetmentesen tudja majd mindenki használni az új kerékpárokat. Ezt elősegíti a zöld-fehér festésű járművekhez tartozó, összecsukható, állítható védősisak használata és a bicajok sebességének 27 Km/órás korlátozása.

Irmai Krisztián a Lime Technology Kft. képviselője elmondta, hogy az elektromos kerékpárok a rollerekével megegyező applikációval és tarifával működnek. 249 forint a feloldási díj és 68 forintot kell fizetni percenként a használatért, de bérletkonstrukciókkal akár 40-50 %-kal olcsóbb is lehet az utazás.

Mészáros Attila alpolgármester hozzátette, a parkolásra használható fix pontokat nagyrészt a korábban nagy számban telepített u alakú kerékpártárolók, illetve a fedett tárolóknál alakították ki. Mint mondta, igyekeznek olyan közlekedési eszközöket kínálni, amelyekkel az autót le lehet váltani, és néhány utat akár közösségi közlekedéssel, akár mikromobilitási eszközzel lehet megtenni.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-07-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This