Restaurálják a Püspök kutat

Szerző: Media24

2021-09-15

Nagyszabású parkfelújítás kezdődött a Várfal parkban. Ennek keretében biztosan megújul a Püspök kút is, a térrendezés további elemeiről azonban – így a tervezett új, nagy játszótérről is – további egyeztetések szükségesek. Az elkövetkező napokban ezek eredményéről is tájékoztatást adunk majd a fehérváriaknak.

Amióta elkezdődött a Várfal parkban a zöldfelületek megújítása, sok észrevétel és javaslat érkezett be az Önkormányzathoz. Megerősítést nyert, hogy szükség van a parkfelújításra – ami iránt a városvezetés is elkötelezett –, hiszen jelenleg nem tölti be azt a funkciót, amit adottságai miatt betölthetne. Ezért született az a döntés, hogy a virágágyások felújítása mellett szükség van Bory Jenő alkotásának, a Püspök kútnak a restaurálására is. Ezzel a Városgondnokság Kocsis Balázs szobrász-restaurátor szakmai irányítása és felügyelete mellett Nyakas Pált bízza meg.

A tér rendbetételére eddig született koncepció egy részében azonban módosításra van szükség. Több jelzés érkezett – többek között a Városszépítő és -Védő Egyesület részéről –, így a közgyűlési döntés végrehajtását egyelőre felfüggesztette a város polgármestere. A Várfal park így park marad, valamennyi zöldfelület megújításával, míg a tervezett új, nagy játszótér – várhatón a közelben – egy másik helyen valósulhat meg, amiről a Közgyűlés dönt majd. A következő napokban a Köfém játszótér kialakítását kezdeményező partnerekkel az egyeztetések és áttervezések meg fognak történni, amelyek eredményéről természetesen tájékoztatást adnak majd a közvéleménynek.

(ÖKK)

 Kiemelt partnereink

2021. október
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2021-09-15

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekelhet

Könyvek Fejér megye értékeiről

Könyvek Fejér megye értékeiről

A Megyeházán mutatták be hétfőn a „Mesés Fejér megye” és a „Fejér megye értékei az ezer éves megye tükrében” című...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami