Rendvédelmi elismerést kapott a polgármester

Szerző: Media24

2023-11-30

Folytatva a hagyományokat ebben az évben is kiosztották a Magyar Rendvédelmi Kar által alapított díjat, amelyet azok kaphattak, akik a munkán kívül, a mindennapokban is sokat tettek munkatársaikért, közösségükért. A múlt heti budapesti ünnepségen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is Rendvédelemért Emlékérmet vehetett át.

A Magyar Rendvédelmi Kar tíz esztendővel ezelőtt, 2013. november 8-án tartott közgyűlésén döntött arról, hogy megalapítja a Rendvédelemért Emlékérmet. Ennek célja, hogy elismerjék a magyar rendvédelem területén a rendvédelem személyi állománya szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében kifejtett, valamint a rendvédelem személyi állománya körében végzett közösségfejlesztő munkát. A díjat olyan civilek, személyek vagy szervezetek is megkaphatják, akik huzamosabb ideig végzett, átlagon felüli munkájukkal támogatták a rendvédelmet. Ezt az elismerést azok vehetik át, akik sokat tesznek a közösségükért, különféle programok szervezésével segítik, építik és összekovácsolják azt, fokozottan odafigyelnek a környezetükben dolgozók problémáira, és szükség esetén igyekeznek megteremteni a segítségnyújtás lehetőségét, vagy az átlagosnál aktívabban képviselik munkatársaik érdekeit.

A díjra a rendvédelem területéről, illetve a fenti célokat támogató civil szervezetekből is lehetett javaslatot tenni. Idén november 24-én került sor a Belügyminisztériumban a díjátadó ünnepségre, amelyen a Magyar Rendvédelmi Kar hat tagozatának javaslata alapján 88-an kaptak kitüntetést, köztük négy külsős is: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, dr. Szlávik János infektológus főorvos és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány.

Székesfehérvár polgármesterét a Büntetésvégrehajtási Tagozat terjesztette fel az elismerésre, amelyet a Magyar Rendvédelmi Kar és a kötelékébe tartozó kollégák munkájának támogatásáért vehetett át dr. Cser-Palkovics András.

(Magyar Rendvédelmi Kar)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-11-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami