Rendkívüli hideg – vörös kód

Szerző: user

2021-02-12

A rendkívül fagyos, szeles időre tekintettel vörös kód jelzés lépett életbe pénteken délelőtt tíz órától. Ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem nekik fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is – jelentette be szerdán Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.
A székesfehérvári Kríziskezelő Központ folyamatosan figyeli az időjárás-előrejelzéseket, így már a hét elején számítottak a vörös kód életbe léptetésére. Ilyen esetben az utcai szolgálatot végző munkatársak figyelmeztetik a bizonytalan helyen éjszakázókat arra, hogy mi várható, folyamatosan járőröznek, segítenek, intézkednek, hogy ha kell. A Kríziskezelő Központban bőven van férőhely, mindenkinek tudnak ellátást biztosítani, aki hajlandó bemenni – mondta Zsabka Attila, a központ vezetője. Hozzátette, hogy van két, ágyakkal felszerelt, összesen 12 férőhelyes konténerük, tisztálkodásra használható szaniterkonténerrel együtt. Itt jelenleg ketten vannak éppen azért, mert igyekeznek a plusz férőhelyeket fenntartani az utcáról beérkezők számára.

Van kihívás, hiszen a vörös kódot és a COVID-ot is figyelembe véve kell megoldani az elhelyezést. Minden segítségkérőt befogadnak, ugyanakkor különös figyelemmel kell lenni az izolációra, a nagyobb közösségbe jutás elkerülésére az olyan személyeknél, akiket nem ismernek, akiről nem tudják, honnan jött, vagy nem vizsgáltatta, oltatta be magát. A hétfőn és szerdán működő teajárattal folyamatosan meleg ételt, egyéb élelmet, alapvető gyógyszereket, takarókat, gyertyát juttatnak el a hajléktalanoknak.

Fontos, hogy ilyen rendkívüli időjárási körülmények között mindannyian figyelemmel legyünk az otthontalan embertársainkra! Ha közvetlen veszélyben lévő, ellátatlan embert találunk, azonnal a mentőszolgálatot hívjuk, hiszen ezzel az életét menthetjük meg! Egyéb esetben a Kríziskezelő Központ értesíthető az éjjel-nappal hívható +36 20 957 94 10-es telefonszámon.Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by user

2021-02-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Áramszünetek Székesfehérváron

Áramszünetek Székesfehérváron

Az E.ON tájékoztatása szerint tervezett áramszünet lesz több utcában is Székesfehérváron július 6-án, 7-én és 8-án. Az...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami